Sfc - verifica și de a restabili integritatea fișierelor de sistem de ferestre

Format linie de comandă:

SFC [/ SCANNOW] [/ VERIFYONLY] [/ SCANFILE = fișier] [/ VERIFYFILE = fișier] [/ OFFWINDIR = independent Windows dosar / OFFBOOTDIR = independent dosar de descărcare]Parametri de linie de comandă:

/ SCANNOW - Verificați integritatea fișierelor de sistem toate protejate și reparații, dacă este posibil, fișierele cu probleme.

/ VERIFYONLY - Verificați integritatea tuturor fișierelor de sistem protejate. Restaurarea fișierelor nu se realizează.

/ SCANFILE - Verificați integritatea fișierului și restaurarea acestuia, atunci când sunt detectate probleme. Parametrul fișierului trebuie să specificați calea completă

/ VERIFYFILE - Verificarea integrității fișierului, calea completă la care este specificat în fișierul de parametri. Restaurarea fișierelor nu se realizează.

/ OFFBOOTDIR - Locație Catalog off descărcare de recuperare off-line

/ OFFWINDIR - Localizarea offline directorul Windows pentru recuperare off-line

Exemple de comandă SFC:

sfc /? - afișează un indiciu pentru utilizarea.

sfc / scannow - validează integritatea fișierelor de sistem și de a restabili deteriorate. Rezultatele sunt înregistrate în jurnalul de utilitate \ Windows \ Logs \ CBS \ CBS.log.

sfc / verifyonly - să efectueze numai fișierele de sistem de scanare fără corecție.

sfc /VERIFYFILE=c:\windows\system32\cmd.exe - scanare numai cmd.exe,

sfc /SCANFILE=d:\windows\system32\kernel32.dll / OFFBOOTDIR = d: \ / OFFWINDIR = d: \ windows - scanare fișier numai kernel32.dll din structura sistemului de operare, instalat pe o unitate logică D:. Când scanați un offline, fișiere Windows, jurnal de gestionare a fișierelor nu sunt acceptate în prezent.

În timpul programului, ecranul afișează informații despre progresul și rezultatele scanării. ieșire EXEMPLU când scanați folosind corecție comanda sfc / scannow:

Sistemul de scanare Inițiat. Acest proces poate dura ceva timp.

Începe verificarea etapă atunci când sistemul este scanat.
Verificarea 100% completă.

Protejarea resurselor Windows a detectat un fișiere corupte și le-a recupera cu succes. Pentru detalii, a se vedea fișierul CBS.Log situat în următoarea cale :. Windir \ Logs \ CBS \ CBS.log. De exemplu, C: \ Windows \ Logs \ CBS \ CBS.log. Rețineți că înregistrarea nu este acceptată în prezent pentru serviciu de sine stătător.

Începând cu Windows Vista, ca mijloc de întreținere a componentelor sistemului de operare utilizat bazata pe componente de specialitate (CBS) - un set special de instrumente software pentru a asigura integritatea acestuia. CBS face parte din componenta de infrastructură de specialitate (CSI). asigurarea necesară pentru a schimba starea curentă de Windows, de exemplu, atunci când sistemul de actualizare (Windows Update), instalarea sau eliminarea programelor și a componentelor, actualizarea driverelor de dispozitiv, etc. De fapt, CBS oferă o interfață de programare (API) instalatorilor pentru a schimba în mod corespunzător starea actuală a sistemului. Un serviciu de sistem pentru Windows surprinde o varietate de evenimente legate de urmărirea acestui stat, într-un fișier special C: \ Windows \ Logs \ CBS \ CBS.logFișierul jurnal este CBS.log, printre altele, conține informații detaliate cu privire la progresul SFC.EXE utilitate de scanare și rezultatele sale. Pentru fiecare fișier scanat este scris data, ora și informații suplimentare despre test. După fiecare 100 de verificări se afișează informațiile sintetizate, însoțite de tag-ul [SR]. care vă permite să selectați din cea mai mare parte a textului, mai degrabă doar acele intrări care conțin această funcție folosind comenzile șir de căutare într-un fișier text findstr:

findstr / c: "[SR]" % Windir% \ logs \ cbs \ cbs.log> sfcdetails.txt - găsi linia care conține [SR] și le-a pus în fișierul curent directorul sfcdetails.txt.

Conținutul Exemplu de fișier jurnal care conține numai șir cu tag-ul [SR]:

00004b78 [SR] Verificarea 100 (0x0000000000000064) Componente
00004b79 [SR] Început Verificați și tranzacția de reparare
00004be0 [SR] Verificare completă
00004be1 [SR] Verificarea 100 (0x0000000000000064) Componente
00004be2 [SR] Început Verificați și tranzacția de reparare
00004c30 [SR] Repararea fișier deteriorat "\ ?? \ C: \ WINDOWS \ System32 \ cmd.exe" de la magazin
00004c5a [SR] Verificare completă
.
00005594 [SR] Comiterea tranzacție
00005599 [SR] Verificați și Reparații finalizarea tranzacției. Toate fișierele și cheile de registry enumerate
în această tranzacție au fost reparate cu succes

În acest exemplu, acesta este verificat 100 de fișiere, care nu găsim anomalii, iar în porțiunea următoare a fost descoperit și corectat cu succes fișierul msprivs.dll.mui. Ultimele 2 linii spun finalizarea lucrării, și că toate fișierele și cheile de registry au fost restaurate cu succes.

În cazurile în care nu este posibil pentru a restabili un fișier corupt, linia va fi prezentă în revista, care cuprinde:

Nu se poate repara membru fișier detalii despre numele fișierului

Incapacitatea de a restaura fișierele pot fi disfuncționalitatea echipamentului, încălcarea integrității sistemului de fișiere, deteriorarea stocarea fișierelor de referință, etc. În cele mai multe cazuri, în plus față de defectarea echipamentului, cunoscând numele fișierului deteriorat, puteți efectua o operație de recuperare folosind copia de distribuție de cataloage sau sistem de operare similar.

Pentru a căuta informații în textul jurnal cbs.log evenimente de filtrare convenabile din trăsăturile caracteristice ale evenimentelor înregistrate în jurnal:

findstr / c: "Nu se poate repara" % Windir% \ logs \ cbs \ cbs.log> sfcnotrepair.txt - scrie într-un fișier text sfcnotrepair.txt doar linii de jurnal cbs.log. care conțin nu se poate repara linia. și anume la ieșire vom obține o listă a fișierelor de sistem care nu au putut fi recuperate.

findstr / c: "succsessfylly reparat" % Windir% \ logs \ cbs \ cbs.log> sfcnotrepair.txt - scrie într-un fișier text sfcnotrepair.txt doar linii de jurnal cbs.log. care conțin șirul succsessfylly reparat. și anume la ieșire vom obține o listă a fișierelor de sistem care au fost recuperate.

În directorul \ Windows \ Logs \ CBS \ cbs.log decât fișierul jurnal curent pot fi stocate copii depășite ale revistelor sub forma unui fișier comprimat numit CbsPersist_GGGGMMDDnnnnnn.cab. care poate fi despachetat pentru analize ulterioare în profunzime, dacă este necesar.

Printre 8-10 pentru Windows pentru a restaura componente de sistem Windows, care poate fi utilizat de utilitate Dism.exe. de întreținere (care nu a fost în Windows Vista / Windows 7) RestoreHealth setare:

dism / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth - pentru a restaura sistemul de fișiere prezente pe Windows.

Pentru 7 opțiune pentru Windows / RestoreHealth caracteristici aplicabile și de recuperare, combinate cu funcții de scanare, set parametri / ScanHealth:

dism / Online / Cleanup-Image / ScanHealth - pentru a restaura fișierele de sistem ale Windows curent 7.