taxa de timbru în calculul și plata instanței

13 200 ruble. + 0,5% din suma indicată în coloana din stânga, cu o posibilă dimensiune maximă a taxei de înregistrare plătită - 60 000 ruble.

O cerere pentru un ordin judecătoresc va fi perceput la 50% din suma calculată folosind formula de stabilire a prețului litigiului de proprietate.

taxa de timbru fix în Curtea Magistraților, instanțele de jurisdicție generală și Curtea Supremă

În plus față de decontare, există constantă sumă (fixă) de plata taxei de stat pentru daune:

contestația totală sau parțială a actelor normative și documentele organelor și funcționarii autorităților de stat / municipale și locale - 200 ruble. pentru persoane fizice și 3000 de ruble. pentru persoanele juridice;

o invalidare completă non-normative acte juridice, documente și decizii ale persoanelor menționate mai sus, precum și acțiunile lor sau inacțiune - 200 ruble. pentru persoane fizice, 2000 persoanelor juridice;

pensia alimentară pentru un copil - 100 ruble.;

pentru recuperarea sprijinului pentru copii și reclamant - 200 freca.;

în cazuri de proceduri speciale, măsuri provizorii de către tribunalul arbitral - 200 freca.;

divort - 400 rub;.

primirea titlului executoriu sau anularea deciziei instanței - 1500 ruble.;

pentru despăgubiri pentru încălcarea drepturilor și libertăților în instanță sau post-proces (hotărârii) de proces - 200 ruble. pentru persoane fizice și 4.000 persoane juridice.

drepturi de proprietate care nu pot fi estimate creanțe nepatrimoniale, reclamații de supraveghere - 200 ruble. pentru persoane fizice și 400 de ruble. pentru persoanele juridice;

plângeri de apel și recurs - 50% din taxa de înregistrare, calculate la valoarea de depunere natură cerere moral.

taxa de timbru în Curtea Supremă, curțile de arbitraj

Taxa de stat la Curtea de Arbitraj și Curtea Supremă de cazuri de arbitraj se calculează în conformitate cu art. 333.22 NKRumyniyapo următorii parametri:

taxa de timbru fix la Curtea Supremă, curțile de arbitraj

Taxa de stat a stabilit la Curtea de Arbitraj a diferitelor revendicări sunt după cum urmează:

Litigiile referitoare la încheierea, modificarea sau rezilierea contractelor și nulitatea tranzacțiilor - 4000 ruble.

în regulamentele și documentele organelor și funcționarii autorităților de stat / municipale și locale pentru protecția drepturilor și de proprietate intelectuală, precum și invalidarea non-normative juridice acte, documente, decizii, acțiuni și inacțiunile persoanelor de mai sus dificile - 200 ruble. pentru persoane fizice și 2000 pentru persoane juridice;

pe costume, stabilirea faptelor de semnificație juridică, acuzațiile de emiterea unui mandat de executare, pentru măsuri provizorii, privind eliminarea deciziei instanței privind executarea hotărârilor străine - 2000 ruble.;

în timp ce alte creanțe nepatrimoniale (recunoașterea drepturilor, performanță specifice), atunci când depunerea unei cereri în faliment - 4000 ruble.;

recurs, de casare, de supraveghere, cu privire la încetarea procedurilor (abandon, fără a muta sau în considerare) proceduri judiciare - 50% din valoarea taxei de stat la depunerea unui material de natură non-revendicare;

în cadrul unei acțiuni în despăgubiri pentru încălcarea drepturilor și libertăților în cadrul procedurii sau după acesta - 200 ruble. pentru persoane fizice și 4.000 persoane juridice.

Cum la plata cheltuielilor de judecată în instanța de judecată

Scutiri pentru anumite persoane

Datoria de stat a instanței nu este plătită de către următoarele persoane:

Eroii Uniunii Sovietice, eroii ruși, deținători ai Ordinului Gloriei.

Participanții și invalizii de Marele Război Patriotic.

grupuri cu handicap I și II (fără taxă de timbru se plătește în judecătoriei și lumea de competență generală).

Reclamanții în următoarele revendicări și declarații:

- privind recuperarea salariilor, beneficiilor și a altor salariu;

- pentru creanțele care rezultă din raportul de muncă;

- pensia alimentară;

- pentru a proteja drepturile și libertățile copilului;

- pe de adoptare;

- pentru repararea prejudiciului (inclusiv deces cauzat susținător de familie);

- pentru compensarea prejudiciului moral și material, restaurarea drepturilor și libertăților încălcate de acțiunea penală;

- pentru compensarea prejudiciului moral sau material cauzat de infracțiune stabilită de instanța de judecată;

- restaurarea drepturilor și libertăților persoanelor care au suferit în urma represiunilor politice și cetățenilor reabilitate;

- să amâne, schimba metoda și ordinea de executare a deciziilor;

- să revizuiască decizia;

- revizuirea cazului, dacă deschideți un nou circumstanțe importante;

- pentru a restabili termenul ratat din motive obiective;

- Plângerile împotriva deciziilor cu privire la cazurile administrative;

- reclamații la acțiunile executorului judecătoresc;

- privind plângerile individuale la decizia instanței;

- în recurs în cauzele penale, în care problema daunelor materiale dificile cauzate de crima.

 • Reclamant și pârât în ​​apel și recurs în caz de divorț.
 • <

  ?php include ($ _SERVER [ "DOCUMENT_ROOT"] "/ vstavki / blokvtext2.html".); ?>

  Toate aceste persoane sunt scutite de la plata taxei de înregistrare, în cazurile în care suma în litigiu nu depășește 1 milion. Ruble. În cazul în care depășesc această sumă, plata se face în conformitate cu calculele convenționale prezentate mai sus, dar 1 Mill. Ruble în calcul este ignorat.

  Cum la plata cheltuielilor de judecată în instanța de judecată

  De la taxele de judecată magistrații și instanțele de jurisdicție generală, cu excepția grupurilor cu handicap I și II sunt, de asemenea, de luptă scutite de veterani și serviciul militar, reclamantii pentru a proteja drepturile consumatorilor și pensionarilor, în cazuri legate de furnizarea de pensii.

  În plus, există un număr mare de persoane juridice și organizații cu privire la revendicări specifice, care nu se efectuează plata taxei de stat în instanța de judecată.

  Procedura de plată

  Taxa de stat se plătește înainte de depunerea unui proces în întregime.

  În cazul în care declarația de cerere depusă de mai mulți reclamanți, taxa este împărțit între ei în cote egale.

  Dacă printre reclamanți, sunt cei care sunt scutite de la plata taxei de înregistrare, aceasta nu se aplică ponderea celorlalte persoane, și reduce cantitatea de plată pentru această miză.

  Vă rugăm să rețineți că taxa de timbru este plătită instanței cu calculul exact la penny.

  În cazul în care să plătească taxa de timbru?

  În primul rând, trebuie să luați detaliile instituției la care trebuie să plătească taxa de stat. Pentru a face acest lucru, trebuie să înțelegeți exact ce instanța va fi tratat.

  Revendicările uzuale prezentate instanței districtuale sau magistratul (în funcție de valoarea revendicarea) de ședere / rezidență a inculpatului.

  Recurs - aceeași instanță sau sectorul judiciar, a cărui hotărâre este atacată.

  Contestațiile împotriva deciziei, ordinul sau hotărârii instanței de prima sau a doua instanță - la o instanță superioară.

  Detalii bancare pot fi obținute direct de la instanța de judecată (de pe placa de informații, secretar), sau pe site-ul oficial al instanței. Calcularea taxei de stat în instanța de judecată, trebuie să faci pe cont propriu, în conformitate cu legislația în vigoare.

  După primirea detaliilor de care aveți nevoie pentru a merge la orice bancă de plată. În prezent, există un sistem convenabil de plăți prin intermediul terminalelor sau online din cont. Toate marile bănci din țară care furnizează serviciul de plata taxei de stat. Este suficient să se știe numele instanței sau districtul judiciar, esența cererii dumneavoastră (numele creanței), precum și suma exactă necesară pentru traducerea.

  Cum la plata cheltuielilor de judecată în instanța de judecată

  Ce documente pot solicita instanței?

  Atunci când se aplică instanței, trebuie să furnizați chitanța de plată inițială a taxei de înregistrare. Acest lucru poate fi un ordin de plată de la terminalul bancar sau un cec. Dacă plătiți o taxă de stat prin intermediul internetului, trebuie să contactați banca și sigilate comanda de plată (sau pentru a obține comanda inițială de plată).

  Notă - o copie a chitanței în instanța de judecată nu sunt necesare și nu sunt luate în considerare, trebuie să furnizați originalul. Taxa de timbru se plătește în instanță un număr mare de persoane, de multe ori aceeași sumă, și nimeni nu va căuta bani de la mulți alții. Faceți o copie pentru tine in caz de pierdere va fi mai ușor pentru a restabili documentele necesare.

  Cum la plata cheltuielilor de judecată în instanța de judecată

  În cazul în care un proces este depus mai mult de un reclamant și unul (sau mai multe) dintre acestea sunt scutite de taxe de stat, împreună cu veniturile altor participanți la proces este necesar să se facă dovada dreptului de a beneficia.