vaci și juninci inseminate artificial

Următorul articol va detalia etapele descrise de inseminare artificială de vaci. Pentru a înțelege pe deplin procedura de inseminare artificială și chiar obține un certificat pentru efectuarea inseminării artificiale de bovine, contactați companiile implicate în creșterea animalelor și vânzarea de material seminal de taur. Întrebați dacă acestea oferă formare pentru inseminare artificială și dacă problema trecerea acestor certificate de formare. Acest lucru va fi util dacă nu aveți încă un taur care te poate ajuta cu inseminare.De asemenea, ia în considerare posibilitatea de a aduce la procesul de inseminare de vaci cu experiență profesională. Este mai bine să angajeze serviciile unei astfel de persoană decât tine pentru a afla procedura.

pași Editare

Metoda 1 de la 3:
Controlați vacile, și apoi prinderea drepturile lor

Ca vaca inseminate

Ca vaca inseminate

Examinați pentru vaci calduri. Vacile de căldură se întâmplă la fiecare 21 zile și durează timp de 24 de ore.
 • Cititi mai multe despre modul în care caracteristicile fiziologice, comportamentale și fizice stabilesc calduri ofensatoare la vaci sau juninci.
  • În cele mai multe cazuri, vacile în căldură începe la amurg sau zori.

Ca vaca inseminate

Ca vaca inseminate

După 12 ore de la debutul estrului este necesar să se facă inseminare artificială. În acest moment ovulatiei, la care ovulul este eliberat din trompa uterina și așteaptă fertilizarea cu sperma de taur.

Ca vaca inseminate

Ca vaca inseminate

Liniștit, de cotitură vaca în mod corespunzător, trimite-l la un pasaj care duce la mașină pentru inseminare artificială (sau pur și simplu trecerea de la poarta de cap la sfârșitul anului), și blocați capul vacii la poarta. În cazul în care partea din spate a vaca are restul, acestea ar trebui să fie lăsat pentru o altă portiță, că ei nu te calce în picioare, încercarea de a obține înainte. Dacă aveți o mașină echipată cu o inseminare de celule pentru palpare, se folosesc în timpul procedurii de inseminare artificială. Unele hambare sunt aranjate astfel încât fiecare vacă este pus în mașină pentru alte vaci de inseminare în paralel (alături de ei). Acest lucru este foarte util atunci când o persoană inseminator calificată necesară pentru semințe mai mult de 50 de vaci pe zi.
 • În efectuarea inseminarea artificială a în aer liber, acest lucru este cel mai bine într-o zi însorită cald, nu o vreme cu vant ploios. Este mult mai bine de a utiliza aparatul în interior inseminare.

Regulamentul

 • echipamente de inseminare nu trebuie să vină în contact cu unsoare, deoarece majoritatea lubrifianților este un spermicid.
 • Țineți întotdeauna capătul inseminarea dispozitivului cateter în sus la un unghi de 30 de grade (nu în jos) pentru a nu ajunge in vezica urinara.
 • Păstrați întotdeauna echipament de inseminare curat, cald și uscat.


 • Azotul lichid este cea mai bună soluție pentru spermă de răcire și stocarea pe termen lung.
 • Luați numai un pai de material seminal la un moment dat. Vei servi doar o vacă la un moment dat, asa ca cel mai bine este să se dezghețe fiecare doză individuală de material seminal.
 • Foloseste degetele pentru a muta și plasați dispozitivul în inseminare vaca vagin. Evitați două zone oarbe ce se apropie de uter.
  • Există un buzunar gol la interior rotund, care se află la capătul frontal al vaginului se conecteaza colul uterin si exista o adancime de 1.5-2.5 cm. Acest buzunar înconjoară întregul cervix formă de cupolă.
  • Colul în sine nu este dreaptă. Acesta conține file care încordați canalul cervical. Din acest motiv, ele pot forma, de asemenea, buzunare de mort-end, care va fi o provocare pentru începători care studiază inseminare artificială.
 • Nu introduceți niciodată vârful instrumentului de inseminare prea profund prin gât, în caz contrar poate transporta infecție sau perfora peretele uterului.
 • creșterea vitelor au nevoie de timpul lor. Nu este nimic mai rău decât graba. Graba conduce la un număr mult mai mare de erori decât un calm lent îndeplinirea sarcinilor lor.
 • Introduceți mâna în vaca în același mod ca și la verificarea vaci și juninci, pentru sarcina.

Regula de avertizare

 • Inseminarea artificială este mult mai dificilă decât ar putea părea. Atunci când se utilizează o pipetă (sau instrument de inseminare), se poate face o mulțime de greșeli privind localizarea în uterul vacilor ca pipetă decalate ușor și este imposibil de a verifica starea.
 • În profesioniști fără experiență de inseminare procent adesea redus de inseminare de succes.
 • Feriți-vă de unghiurile moarte menționate mai sus pe panourile.

Ce veți avea nevoie Editare

Ca vaca inseminate

Ca vaca inseminate

Cum să aibă grijă de melci de gradina

Ca vaca inseminate

Ca vaca inseminate

Cum să scapi de melci

Ca vaca inseminate

Ca vaca inseminate

Cum de a da preparate injectabile la bovine

Ca vaca inseminate

Ca vaca inseminate

Cum sa faci o oprozhnitsya pisoi

Ca vaca inseminate

Ca vaca inseminate

Cum de a începe o casă-lup

Ca vaca inseminate

Ca vaca inseminate

Cum să crească fluturi

Ca vaca inseminate

Ca vaca inseminate

Cum de a prinde o vulpe

Ca vaca inseminate

Ca vaca inseminate

Cum de a trata cancerul la pisici

Ca vaca inseminate

Ca vaca inseminate

Cum sa scapi de purici in mod natural

Ca vaca inseminate

Ca vaca inseminate

Cum să învețe să comunice cu animale