Vocabular activ și de pasiv, pe măsură ce cresc

Vocabular este un set de cuvinte în limba nativă umană înțeleasă de valoare și utilizate în comunicare. Se compune din cuvintele folosite în mod constant în vorbire și scriere, precum și cuvintele sunt clare în sensul în timpul unei conversații sau citind literatura de specialitate.Există două tipuri de vocabular:

vocabularul activ și pasiv conțin valori diferite de volum de cuvinte. vocabularul activ al unui adult mult mai mult decât pasiv. Volumul de cuvinte în ambele dicționare sunt predispuse la o schimbare constantă. Ei sunt capabili să crească în cazul în care o persoană care învață nouă terminologie, lectura, dezvolta sau declin.

dicționar activă și pasivă redusă poate cauza vârstei, atunci când există o cuvinte uitând sau să întrerupă utilizarea în comunicare. În acest caz, cuvântul va dispărea din vocabularul stocului uman sau înlocuit.

Rata de volume exacte vocabular persoană sarcina medie dificilă. Nimeni nu știe exact cum el trebuie să fie cu privire la conținutul și numărul de cuvinte. Ghid pentru acest subiect este Dicționarul explicativ al limbii române V. I. Dalya, care conține aproximativ două sute de mii de cuvinte și un dicționar de Ozhegova, un volum de 70.000 de cuvinte românești.

Desigur, este clar că această sumă de cuvinte, dincolo de puterea chiar și persoana cea mai inteligent. Memoria umană nu este capabil de a găzdui această cantitate de informații, fără a afecta sănătatea.

Testați vocabularul de persoane vorbitoare de limba rusă

Ce este vocabularul pasiv

Pentru a determina cantitatea de cuvinte în mass-media din România au efectuat recent un studiu interesant. Acesta a fost realizat sub forma de testare, în cazul în care oamenii celebrate în lista furnizată sunt clare și folosesc cuvântul. Cuvintele au fost observate numai în cazul unei înțelegeri complete a definiției.

Pentru a îmbunătăți calitatea testării și sortarea de informații false în lista notație prezentă inexistentă. Prezența în aplicarea testului cel puțin un cuvânt dintr-o inexistentă și etichetate ca familiar cu el, sa considerat informații fiabile și nu este luată în considerare.

În cursul lucrărilor efectuate au fost obținute următoarele date:

  • Dicționar uman pasive crește până la 20 de ani în fiecare an. În plus, ritmul de dezvoltare este redus treptat, au dispărut după 40 de ani. În această vârstă și până la sfârșitul vieții vocabularului la om rămâne neschimbată.
  • Studierea în școală adaugă copii la vocabularul pasiv la 10 cuvinte în fiecare zi. Activă și pasivă de vocabular școlar în creștere.
  • Până la sfârșitul adolescenților de formare posedă o medie de 50 de mii de cuvinte.
  • timpul școlii crește cantitatea de cuvinte o creștere de aproape 3 ori.
  • După liceu, pasiv dicționar uman suspendat în creștere și o medie de 3-4 cuvinte pe o bază de zi cu zi.
  • În 55 de ani, vocabularul continuă să scadă, datorită deteriorării ireversibile a memoriei și utilizarea anumitor cuvinte în practică.

Acest studiu a evaluat nivelul de educație al subiecților care au primit concluzii interesante. Se pare că se bucura de cel mai mare volum de cuvinte la om are loc în inegala moment al vieții. Forme de învățământ secundar se înțelege cuvintele care se termină de creștere în 40 de ani, și mai mare de biți mai târziu - după 50 de ani. Acest decalaj de 10 ani se datorează diferența între munca prestată și poziția persoanelor cu medii diverse. Unii oameni din cei 50 de ani de lectura cărților științifice și pentru a obține noi cunoștințe despre specificul lucrării, sau pe cont propriu pentru auto-educație.De asemenea, un fapt interesant, care a arătat că subiecții pentru a absolvi la școală și nu a terminat din motive personale, sunt aceleași în ceea ce privește vocabularul pasiv a fost identificat.

Ce este vocabularul pasiv

Vocabular adulților cu diferite niveluri de învățământ:

  • vocabularul pasivă are aceeași performanță la persoanele cu studii medii și studii medii de specialitate. El variază între 70-75 mii de cuvinte.
  • Persoanele care au beneficiat de studii superioare sau a absolvit Institutul au în stoc său bagaj de 80 de mii de cuvinte.
  • oameni educați, doctoratele au un vocabular bogat de 86 de mii de cuvinte, care este de 6000 mai mult decât în ​​învățământul superior.

Educația, desigur, afectează vocabularul uman, dar nu 100%. O contribuție enormă la dezvoltarea vocabularului face ca omul însuși, se îmbunătățește în mod constant ei înșiși și angajate în auto-educație. Prin urmare, este ușor pentru a satisface persoana se încheie numai școală cu un vocabular de mai mult de câteva ori, decât cea a învățământului superior. Rolul principal în această problemă a jucat sociabilitate, ocupația și stilul de viață al persoanei.

Studiul nu oferă o imagine completă a vocabularului mediu omul românesc, deoarece conține unele erori. Dar, în ciuda acestui fapt ajută la determinarea vocabularul relație cu vârsta și nivelul de educație.

Cum de a extinde vocabularul

Nu există nici o modalitate universală de a crește vocabular cuvinte în limba lor maternă. Fiecare persoană alege ceea ce i se potrivește singur. Pentru a reface vocabularul va ajuta la mai multe metode dezvoltate pentru studiul poligloții limbi străine.

Pentru a crește vocabularul pasiv:

Cei mai mulți oameni citind cărți, sunetul mai bogată și mai interesantă a discursului său. Cu oamenii culți frumos pentru a vorbi cu și petrece timpul. Este o modalitate flexibilă de a îmbogăți stocul de cuvinte noi. Calitatea literaturii selectate nu este valoarea finală. Preferința în selecție este mai bine pentru a da cărți de non-ficțiune, literatură clasică, evitând moderne „săpun“ romane sau detectivi în ele, pur și simplu nu găsesc cuvinte noi în aplicarea corectă.

  • Interesat de valoarea de cuvinte necunoscute.

Întotdeauna interesat de valorile de cuvinte sau de neinteles termeni noi la sursă, nu trebuie să-i dor de o ureche surdă. În cursul comunicării este mult mai ușor de a fi achiziționate și noi informații pot fi restaurate rapid în memorie, dacă este necesar. Dacă un cuvânt interesant sunat din difuzoarele la radio, valoarea sa poate spiona într-un dicționar special.

Ce este vocabularul pasiv

Fiecare persoană cu știință de carte ar trebui să fie prezent la domiciliu, un set de dicționare, care trebuie să fie utilizați în mod periodic. Acest dictionar explicativ V. I. Dalya, Ozhegova și „subliniază dicționar pentru posturile de radio și de televiziune.“ Aceasta va ajuta la restabilirea lacunele în stabilirea de stres și o mulțime de cuvinte interesante.

Baza tuturor dicționare pentru posturile de radio și de televiziune au format rezerve de cuvinte „grele“, acumulate în dosarele în timpul formării primul radio în era sovietică. Reumplerea depunere de radio și televiziune, există constante. Multe dintre cuvintele și care nu sunt incluse în dicționar. „Dicționar de radio și televiziune“ conține numele locului numele, numele de opere de artă, nume și numele oamenilor.

Cum să se extindă vocabularul activ

Pentru a spori vocabularul necesar capacitatea umană de a traduce cuvintele dintr-un pasiv la un vocabular activ. Acest lucru va ajuta la următoarele metode:

cuvinte nou record frunze, împreună cu valoarea casei și postate în locuri în care acestea vor fi cele mai evidente. Acest lucru va ajuta mai eficient și mai rapid amintiți-vă informații fără de învățare.

Pentru a memora cuvintele să-l Marshall asociere adecvată. Acesta poate fi direcționat spre simțul mirosului, gustului, cu motor, sau caracteristicile tactile legate de culoare. Rezultatul depinde de imaginatia unei persoane, și dorește informații sigure. matrice asociativă ajută să-și amintească cuvintele dificile mai ușor să-și amintească și la momentul potrivit.

Există, de asemenea, exerciții pentru dezvoltarea vocabularului. Una dintre cele mai eficiente este considerat un exercițiu oral pe povești de scris. Pentru a face acest lucru, încercați să spun o poveste, folosind unele substantive, atunci numai verbe sau adjective. Acesta este un exercițiu dificil. Aceasta ajută să utilizeze un vocabular existent, în timp ce le răcoritor în memoria umană.