manual de instrucțiuni Rimantadina, recenzii, indicații, analogi

Ce este rimantadina

Rimantadina KR - cel mai bine cunoscut medicament pentru tratamentul virusului gripal. care i se atribuie în mod activ pentru o lungă perioadă de timp: medicina RIMANTADINA a început să folosească chiar și în mijlocul secolului trecut, iar eficiența sa este în continuare pe partea de sus.Rimantadine adnotare a indicat ca un medicament antiviral sintetic, care este un derivat chimic al adamantan. Această componentă, care face parte din prepararea rimantadina în natură se găsește numai în produse petroliere în cantități foarte mici. Adamantan obținut printr-o sinteză chimică complicată.

Din ceea ce ajuta comprimate rimantadina? Atunci când ingestia de medicamente blocuri rimantadina pătrunderea virusului în celulă. Medicamentul este eficient împotriva bolilor virale, chiar și la corpul leziunii virusul encefalitei suportate recomandat.

rimantadina Aplicație previne răspândirea agenților patogeni în infecția. Ca urmare, infecția cu virus zona este semnificativ redusă, ceea ce contribuie la manifestarea efectului anti-toxic exprimat de droguri.

Datorită compoziției sale unice, RIMANTADINA are o lungă perioadă de retragere, ceea ce îi permite să persiste mai mult timp în organism - această proprietate este utilizat de către medici, ca măsură profilactică.

Instrucțiuni de utilizare

Structură și compoziție

1 tabletă conține:

Ingredient activ: 50,0 mg clorhidrat de rimantadină;

Excipienți: lactoză 74,5 mg amidon de cartofi 24,0 mg Acid stearic 1,5 mg.

10 sau 20 comprimate pe ambalaj.

Rimantadine activ impotriva diferitelor tulpini de virus gripal A (în special de tip A2).

Fiind o bază slabă, Remantadin® acționează prin creșterea pH-ului endosomes, vacuole având o membrană care înconjoară particulele virale ca urmare pătrunderea acestora în celulă. acidifierea vacuole în prevenirea blocarea fuzionarea învelișului viral cu membrana endosome, prevenind astfel transferul de material genetic viral în citoplasmă celulei. Remantadin® inhibă, de asemenea, producția de particule virale din celule, adică, Se termină transcrierea genomului viral.

După ingestia Remantadin aproape complet absorbit în intestin.

Absorbție - lent. Relația cu proteinele plasmatice - aproximativ 40%. Volumul de distribuție: adulți - 17-25 l / kg, copii - 289 l / kg. Concentrația secreției nazale cu 50% mai mare decât în ​​plasmă. Concentrația maximă (Cmax) a substanței active în plasmă de sânge la o doză de 100 mg o dată pe zi - 181 ng / ml, la 100 mg de două ori pe zi - 416 ng / ml.

Acesta este metabolizat în ficat. Jumătatea - 24-36 h; 75-85% din doza administrată excretat prin rinichi, în principal sub formă de metaboliți, 15% - neschimbat.

În insuficiența renală cronică, timpul de înjumătățire este crescut de 2 ori. La pacienții cu insuficiență renală și la vârstnici se pot acumula în concentrații toxice, dacă doza nu este corectată în mod proporțional cu scăderea clearance-ului creatininei (CC).

Rimantadina, indicații de utilizare

Prevenirea și tratamentul precoce al gripei la adulți și copii cu vârsta de 7 ani.

 • boală hepatică acută
 • boală renală acută și cronică
 • tireotoxicoză
 • sensibilitate crescută la rimantadina
 • sarcina și alăptarea
 • copiii până la 7 ani

Precauția cu hipertensiune arterială, arterioscleroză cerebrală, boli de ficat, epilepsie, boli ale tractului gastro-intestinal.

Dozare și Administrarea

La interior, dupa masa, stors de apă.

Tratamentul gripei: adulți - 1 zi - 300 mg / zi pentru 1-3 recepție; la 2 și 3 zile - 100 mg de 2 ori pe zi; 4 și 5 zile - 100 mg 1 dată pe zi; copii 7-10 ani - 50 mg de 2 ori pe zi, 11-14 ani - 50 mg de 3 ori pe zi timp de 5 zile.

Prevenirea gripei: adulți - 50 mg 1 dată pe zi, timp de 30 de zile.

Prevenirea TBE: nu mai târziu de 48 de ore de la căpușă musca - 100 mg de 2 ori pe zi, la intervale de 12 ore timp de 3-5 zile; grupurile de risc (persoane care locuiesc sau locuiesc în zona de pădure) - 100 mg de 2 ori pe zi, timp de 15 zile.

Tratamentul infecției acute HSV: 100 mg / zi, timp de 1 recepție timp de 3 zile; prevenirea recidivei - 1 100 mg la fiecare 3 zile.

Pacienții cu epilepsie și terapie anticonvulsivant în istoria este atribuită doza maximă zilnică de 100 mg / zi (cu administrarea concomitentă a terapiei anticonvulsivante, din cauza riscului de crize epileptice). La vârstnici și în insuficiența renală cronică, doza trebuie redusă.

În partea a tractului gastro-intestinal: xerostomie, greață, vărsături, pierderea poftei de mâncare, dureri epigastrice, balonare;

Sistemul nervos central: dureri de cap. amețeală, insomnie, reacții neurologice, tulburări de concentrare, somnolență, anxietate, iritabilitate, oboseală;

Altele: hiperbilirubinemie, reacții alergice (erupții cutanate, prurit, urticarie.).

In aplicarea posibila exacerbare rimantadina a comorbidități cronice. La pacienții vârstnici riscul de accident vascular cerebral hemoragic este crescut cu hipertensiune arterială.

Când specificați antecedente de epilepsie și terapie anticonvulsivant conductive în timpul tratamentului cu rimantadina risc de convulsii crescut. In astfel de cazuri, Rimantadine utilizat într-o doză de până la 100 mg pe zi, concomitent cu terapia anticonvulsivantă.

Gripa provocată de virusul, Rimantadina nu are un efect toxic.

Administrarea profilactică este eficientă atunci când se ocupă bolnav, cu răspândirea infecției în colective închise și cu risc ridicat de boala in timpul unei epidemii de gripă.Poate că apariția unor virusuri rezistente la medicamente.

Rimantadina nu afectează capacitatea de a conduce în condiții de siguranță, dar cei care dezvolta amețeli, dureri de cap sau alte efecte secundare ale sistemului nervos central, este necesară prudență.

Măsuri de precauție luate la deficit de lactaza, intoleranta la lactoza, sindrom de malabsorbtie lactoză / izomaltoză, deoarece a medicamentului include lactoză.

Rimantadina reduce eficiența medicamentelor antiepileptice.

Paracetamolul și acid ascorbic reduce concentrația maximă rimantadina în plasma din sânge cu 11%.

clearance-ul rimantadina Cimetidina scade cu 18%.

Adsorbanți, lianți și mijloace Enveloping (acetazolamida, bicarbonatul de sodiu, etc.) Creșterea eficienței rimantadina datorită reducerii eliberării sale de rinichi.

Urina agent de acidulare (de exemplu, acid ascorbic) reduce eficiența datorită creșterii Remantadina® excretia prin rinichi.

Simptome: agitație, halucinații, aritmie.

Tratament: lavaj gastric, simptomatic terapie: măsuri pentru menținerea funcțiilor vitale. Rimantadina parțial afișat în hemodializă.

În loc uscat. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

indicaţii

Din ceea ce ajuta comprimate rimantadina? medicament antiviral Rimantadine este capabil să stopeze reproducerea virusurilor în organism, împiedicând pătrunderea acestuia în celulă.

Indicații pentru utilizare rimantadina este susceptibilitatea la adamantane virusul gripal de tip A. Instrucțiunile pentru rimantadina au indicat faptul că medicamentul tratează în mod eficient virusul herpetic.

Indicații pentru utilizare rimantadina considerat înfrângerea organismului virusul care cauzeaza encefalita. Rimantadine este utilizat pe scară largă ca un medicament preventiv în timpul epidemiilor virale.

Rimantadina pentru copii

Rimantadina la copii sub formă de tablete este atribuită la vârsta de șapte ani. Este complet sigur pentru copii si este foarte eficient.

Cum să luați rimantadina? Judecând după comentarii, RIMANTADINA este cel mai eficient medicament pentru copii în primele zile ale unei boli virale. Primirea CD rimantadina trebuie efectuată după consumarea de alimente, băuturi preparatul trebuie să fie din sticlă de apă. ar trebui să bea un comprimat în fiecare zi, timp de o lună, în scopul de a proteja de infecții virale Remantadin Aktitab.

Potrivit medicilor, în tratamentul SRAS Remantadin numit în stadiile incipiente ale bolii copii 7-10 ani pe o tabletă de două ori pe zi, cu medicamente vechi de 11 ani este alocat de trei ori pe zi.

Copiii mai mari de 14 ani ar trebui sa bea 2 comprimate rimantadina de trei ori pe zi, vă puteți bucura de o doză zilnică la un moment dat - o reducere de 6 comprimate, sau se împarte în două părți. Până la sfârșitul săptămânii doza de medicament ar trebui să fie redusă la 2 comprimate pe care trebuie să bea de două ori pe zi. Cursul tratamentului bolilor acute - 5 zile.

Cum de a bea RIMANTADINA pentru a preveni astfel de boli teribile ca encefalita? Medicina să bea cât mai curând posibil după mușcătura de căpușă. Adulții li se recomandă să luați 2 comprimate de două ori cu o zi, timp de trei zile. Copiii doza stabilită de către medic în mod individual. 2 zile după mușcătura de recepție nu este nevoie de droguri.

Ca luați rimantadina

Cum să bea Remantadin copii sub 7 ani? Remantadin copilului administrat sub formă de sirop, este recomandat pentru copii care primesc vârsta de un an. Rimantadine următorul regim:

 • Cand simptomele initiale ale SRAS dat 10 ml de medicament de trei ori pe zi.
 • Înălțimea bolii (ziua 2-3) medicamentul antiviral atribuit Remantadin la 2 linguri (5 ml) de două ori pe zi.
 • In ziua 4 multiplicitate boală virală de dozare este de 1 ori pe zi, timp de 10 ml.

Cum să luați copiii rimantadina de peste trei ani? Rimantadine regim de dozaj:

 • În perioada inițială a valorii zilnice a bolii Remantadin pentru copii de 30 ml de trei ori.
 • În zilele de boală doilea și al treilea ar trebui să se acorde copil 3 lingurite de droguri de doua ori pe zi.
 • In a patra zi a bolii este redusă la o multitudine de ori pe zi 30 ml unitare rimantadina.

Ca recenziile medicilor, pentru o mai mare eficacitate a tratamentului medicamentos trebuie să înceapă în primele 18 de ore după infectare. Instrucțiunile pentru rimantadina remarcat faptul că medicamentul nu este administrat la copii sub un an, din cauza imperfecțiunilor în rinichi.

supradoză rimantadina

rimantadina Supradozaj atunci când regimul de dozare prescris este aproape nu se produce. Dar dacă a fost spart, este necesar să se mențină funcțiile vitale ale organismului.

În cazul în care o supradoză de rimantadina este însoțită de halucinații, anxietate, hiperactivitate și ritmul cardiac afectată. trebuie să introduceți atât fizostigminei de droguri mai repede posibil. Doza de ea pentru pacienții cu vârsta peste 14 ani este de 1-2 mg pentru copii mici - 0,5 mg.

Efecte secundare rimantadina

Dacă bei Remantadin o răceală sau gripă, medicamentul a fost bine tolerat. Cu toate acestea, există cazuri de reacții adverse în timpul tratamentului cu rimantadina:

Reacții adverse mai puțin frecvente includ erupții cutanate, rimantadine, umflare, somnolență, răgușeală. Dacă prezentați aceste simptome, consultați medicul.

Rimantadine este un antibiotic sau nu

Mulți sunt preocupați o întrebare destul de logică: „RIMANTADINA - un antibiotic sau nu?“ Nu, RIMANTADINA - nu este un antibiotic. Rimantadine (sau rimantadina) - medicament antiviral, fără legătură cu medicamente antibacteriene.

Cum să luați rimantadina pentru răceli? În cazul în care SARS banală complicată care unește flora bacteriană, este recomandabil, în acest caz, utilizarea combinată a rimantadina (sau rimantadina), cu antibiotice.

Ca comentarii, Rimantadina nu are copii, nu numai antiviral pronunțat, dar efectul toxic. Această proprietate a medicamentului ajută la reducerea intensității simptomelor de răceală (congestie nazală, durere în gât. Creșterea temperaturii corpului).

Efectul cel mai pronunțat în tratamentul răcelii comune poate fi atins dacă ia Remantadin în combinație cu antibiotice sau alți agenți antimicrobieni: chlorophyllipt, Faringosept, Otrivin.

Kagocel sau rimantadina - care este mai bine?

Ceea ce este mai bine pentru un copil - un Kagocel modern sau testate în timp RIMANTADINA? Mecanismul Kagocel este după cum urmează: un medicament antiviral promovează producerea de interferon.

Pediatrii sunt de părere că RIMANTADINA este cel mai bine luat ca un medicament profilactic în sezonul de creștere a numărului de boli virale, și Kagocel - ambele simptomatic. Motivul este simplu - în comparație cu Kagocel, Rimantadine acționează mai rapid provocând un răspuns cu anticorpi atunci când intră în contact cu agentul viral a corpului.

Atât medicamentul a fost bine tolerat. Kagocel poate fi administrat copiilor de la 6 ani, medicamentul este permisă în timpul sarcinii și alăptării. privind aplicarea datelor în timpul sarcinii nu rimantadina.

Kagocel de preferat la acei copii care au avut o tendință de boli alergice. Costul Kagocel semnificativ mai mare decât prețul de rimantadină, dar, de asemenea, eficiente în tratamentul gripei și herpes este mult mai mare.

Ca opiniile părinților, RIMANTADINA și analogii săi fac o treaba excelenta cu prevenirea gripei la un copil în perioada de toamnă-iarnă. Potrivit medicilor, RIMANTADINA accelerează procesul de vindecare după infectare, cu condiția că recepția a fost lansat în primele ore ale bolii.

Contraindica utilizarea rimantadină sunt boli hepatice severe și a sistemului urinar. Rimantadina nu ar trebui să fie luate în timpul sarcinii și alăptării. Instrucțiunile pentru rimantadine de droguri a indicat faptul că copiii care sunt predispuse la alergii, ar trebui să se abțină de la destinație, și alege un alt medicament antiviral.

Astăzi Remantadin Aktitab piața farmaceutică a împins moderne agenți anti-virale sintetice, care, deși acestea sunt mai scumpe, dar nu întotdeauna dovedit medicamente eficiente de generare. Farmaciile pot fi găsite următoarele analogii rimantadina: Kagocel, Arbidol. Polonez alguire. Sunt farmacii si rimantadina - nu există diferențe rimantadina, în afară de emiterea de droguri companii farmaceutice.