1 an copil

Un copil de un an pentru a dezvolta

Aici vin prima zi mult-așteptata nașterii copilului - el a fost de 1 an! De la foarte mică înțelegere, puțin, nodul fragil timp de 12 luni, un copil a crescut într-un om incredibil de activ, curios și destul de independent. Pe parcursul anului următor firimiturile vor dezvolta în principal și de a îmbunătăți abilitățile de 2 principale: vorbind și capacitatea de mers pe jos. Vocabular de la copil un an este mic, dar se extinde rapid, și tocmai a dobândit abilitatea de a merge fără ajutor permite copilului să vadă lumea de la o înălțime de nouă - în picioare pe propriile picioare!Ce poate un copil de 1 an?

  • Principala realizare - abilitatea de a merge fără ajutor. La 12 luni, majoritatea copiilor pot fi liber să se ridice și să meargă un pic fără sprijinul sau sprijinul adulților.
  • Calatoreste pe larg în jurul casei, se taraste repede, stă singur cu picioarele și genunchii la spate și se așează.
  • Spune câteva cuvinte simple, se referă cuvinte cu obiectele și persoanele desemnate de acestea.
  • Aceasta arată o atitudine diferită față de oameni diferiți.
  • Bites și mestecă hrană solidă.
  • La momentul de a îmbrăca și dezechipare ridică brațul sau piciorul la cererea unui adult.
  • Abilitatea de a utiliza în timp ce mănâncă lingură și halbă îmbunătățit în mod semnificativ.
  • Când ceva nefericit proteste violente, împotriva a ceea ce nu este plăcut sau interesant.

De obicei, copiii încep să meargă la 12 luni, dar nu vă faceți griji în cazul în care copilul dumneavoastră încă nu se poate învăța să se ridice și să meargă fără sprijin. Copiii sunt diferite și să învețe în moduri diferite. Este imposibil să se măsoare toate șablonul comun. Am subliniat realizările și abilitățile pe care majoritatea copiilor învață în primul an de viață. Unii merg cu succes, fără sprijin la 11 luni, altele încă de ceva timp frică să meargă pe cont propriu sau ei doar nu sunt interesați. Nu este nimic greșit în cazul în care copilul dumneavoastră ia primii pași nu în 12 luni, și un pic mai târziu.

Dezvoltare în 1 ani

Încercările repetate de a obține în sus și de mers pe jos, fără sprijinul și asistența adulților la partea de sus a primului an de viață ar trebui să fie încoronat. În cazul în miez de pâine anterioare au arătat interesul pentru mersul pe jos și nu au primit leziuni grave de la o scădere de 12 luni, se va mulțumi părinții Primii pași independenți. La început, mișcările lui sunt foarte incomode copilul va cădea de multe ori. Nu este nevoie să țipe, să nu mai vorbim tipa la copil, dacă a căzut jos și a început să plângă. Liniștiți-l să vorbească fără să ridice vocea, distrage atenția de la situația cu toamna. În cazul în care copilul este de 1 an, începând să facă primii pași, sarcina principală a părinților - pentru a sprijini succes, pentru a preveni din cauza rănilor copilului a apărut frica să stea și să umble.Datorită faptului că activitatea fizică a crescut foarte mult, copii 1 an in greutate lent. Nu este periculos, nu trebuie să crească „alimente normale“ și a hranei pentru copil favorit aproape violent - aceasta va provoca aversiune fata de ingestia de alimente. Mai mult decât atât, copiii cu vârsta de 1 ani, uneori refuză să mănânce, preferând mai interesante activități. Sugerează firimituri să mănânce pe cont propriu, cu o lingura - cu siguranță va fi interesant. Și, în timp ce caută să reproducă pe tot parcursul adult, de obicei, un scaun pentru copil la o masă cu toți membrii familiei va ajuta, de asemenea, rezolva problema de a refuza alimente.

Un copil de 1 an are un vocabular pasiv impresionant. Acest lucru înseamnă că el înțelege și știe mult mai mult decât ar putea spune. Lepetnaya încă joacă un rol important în comunicarea sa. Prinderea activității lor, de aceeași vârstă Mutters de multe ori ceva de neînțeles, dar deja știe și este capabil să spună câteva cuvinte simple, care, în cele mai multe cazuri, sunt folosite pentru a comunica cu adulții. De obicei, un vocabular activ este format din silabe repetitive, "pa-pa", "ma-ma", "ba-ba" sau cuvinte imitative, identic în toate limbile lumii, "Ko-Ko", "lătrat", „bi -bi "" ale-ale "" bang“.

copil Somn 1 ani durează aproximativ 13 ore pe zi. noapte Prichindelul doarme 10 sau 11 ore pe conturile de zi timp de 2-3 ore de somn.

Îngrijire în 1 ani

Dieta include încă laptele matern. Nu se recomandă „scos“ copilul la o vârstă timpurie din piept, el va trebui să fie alăptat anul următor și proporția de lapte nu ar trebui să se schimbe în mod dramatic.

Kid în 1 an este foarte activ, respectiv, puterea este nevoie de mult, dar dimensiunea ventricul este mic, astfel încât el trebuie să mănânce în mod frecvent, dar în porții mici. Este recomandabil să rămânem la un singur mod: cel mai bun la această vârstă este de cinci mese la intervale de 3-4 ore. meniu pentru copii include: fructe, legume, carne, pește, brânză de vaci, produse lactate, uscate, biscuiți, vă pot da un pic de verdeață: mărar, țelină, pătrunjel. Mă bucur să fie consumate nu numai piure, dar, de asemenea produse, tăiate în bucăți mici. Un copil de 1 an se poate lăuda cu 6-8 dinți pentru copii, care sunt utile pentru sarcina de mestecat. Ofera-i legume crude, fructe, fructe uscate.

Scăldat este efectuată cel mai bine unul și, în același timp, raportul de vârstă, puține s-au schimbat. De obicei, copiii mici sunt foarte mândru de această procedură și multe mame a dezvoltat un ritual aparte: noaptea ei se scalde copilul lor, alapteze, apoi, obișnuiți cu astfel, copilul aproape imediat el adoarme și a pus el doarme confortabil 10 - 11 ore.

Clasele cu un copil în 1 ani

O metodă excelentă de a dezvolta o coordonare și de încredere - pentru a oferi un copil împins-o varietate de obiecte pe roți. Dați-i copilului o mașină de jucărie, un cărucior mic sau un alt obiect de rulare. Count „unu, doi, trei“ și în detrimentul „trei“, cu copilul mic de jucărie selectat împinge înainte. Dacă îi place jocul, în timpul zilei nu auzi timp ca un copil să se repetă, „ti“ ( „trei“).

ceașcă profundă, halbă și lingură pot fi folosite pentru a preda un copil în vârstă de un an pentru toarnă apă. Se umple paharul de apă și arată modul în care, cu o apă saparea lingură și se toarnă într-o cană. In acest joc poate fi jucat pe termen nelimitat, fără să se teamă că copilul este un an colorat.