de col uterin con biopsie - modalități de punere în aplicare, în special

Med.Konsultant Ginecologie conization: indicații, tehnici și perioada postoperatorie

 • Descifrarea teste on-line - urină, sânge și biochimice.
 • Ce bacterii și includerea în analiza urinei?
 • Cum să înțeleagă analiza copilului?
 • Caracteristici ale analizei RMN
 • Teste speciale, ECG și ultrasunete
 • Norme și valori în anomalii ale sarcinii ..

modificări patologice în os structura epiteliului canalului cervical sunt supuse unui tratament obligatoriu, evita complicațiile care sunt periculoase pentru viata unei femei. Pentru a face acest lucru, am realizat o operație specială - con biopsie.Ce este? biopsie con cervical - o procedură pentru îndepărtarea unei porțiuni din os externe, în cazul în care există zone de tesut anormal. Excizia este fabricat ca un con: baza sa este stratul exterior al epiteliului și vârful merge adânc în canalul cervical.

Operația permite eliminarea completă a țesuturilor afectate la o invazie tumorală relativ mică.

Indicații pentru procedura

conization ce este

Pentru a efectua excizia ar trebui să fie un motiv bun. Cone biopsie nu este atribuită la pacienții cu eroziune normală, care este bine tratată prin cauterizare, înghețarea sau expunerea la radiofrecvență. Chirurgia este efectuată pentru un număr de motive:

displazie de col uterin. Aceasta a considerat o stare precanceroasă, de aceea este important să se elimine partea corpului cu captura de tesut sanatos. Aceasta pentru a confirma histologică ca sursa de celule anormale excizat complet.

Procedura poate atribui, la orice modificări precanceroase stadiu ale structurilor mucoase membrane dar obligatorie displazii cervicale conization efectuate la 2 și 3 grade.

O mulțime de proliferare epitelială modificat patologic din interior de col uterin. In unele cazuri, biopsia poate determina prezența celulelor atipice de origine necunoscută.

Ei nu sunt încă o stare precanceroasă, dar ginecolog nu poate garanta că accentul schimbat țesuturile nu vor fi canceroase. Chiar mai periculos este situația când focalizarea de celule atipice este extinsă.

Malignitate în straturile superioare ale epiteliului cervical. Această limită de grad 3 displazie de tranziție de cancer.

Chisturile si polipi in interiorul canalului cervical și reprezintă o amenințare pentru sănătatea femeilor.

Conizatia se realizează în prima fază a ciclului la scurt timp după încheierea ciclului menstrual. Acest lucru permite suprafața plăgii, formată după o intervenție chirurgicală, pentru a vindeca înainte de următoarea menstruație.

Metode de conization, în special

conization ce este

bucla Electroconization, foto de circuit

Excizia leziunilor localizate la nivelul mucoasei cervicale este întotdeauna a avut loc pe același principiu. Dar mijloacele de intervenție chirurgicală sunt diferite. Pentru o lungă perioadă de timp chirurgii au fost disponibile, doar o tehnică - con cuțit biopsie.

Dar acum, datorită echipamentului specializat invenții, numărul de metode și tehnici de conization crescut: îndepărtarea fragmentului cervical conic poate fi produs de un laser, radio, și printr-o electroconization buclă.

Medicul curant va alege metoda care va fi cea mai potrivită pentru un tablou clinic dat.

cuțit con biopsie

 • Instrumente medicale: bisturiu chirurgical;
 • anestezie Metoda: generală sau epidurală;
 • Indicații: gradul 3 displazie, preinvazive și microinvaziv (germinare mici) cancer de col uterin.

1. Colul cu un tampon este tratat cu soluție de iod la chirurg au fost zona vizibila a epiteliului modificat patologic (acestea vor avea o culoare albicioasă). Înainte de operație, efectua colposcopie extinse.

2. Colul este fixat forceps pe ambele părți și este redusă. În unele cazuri, chirurgul fixează prin intermediul unor îmbinări speciale, astfel încât în ​​timpul operației nu se mișcă.

3. Folosiți un medic bisturiu incepe segmentul cervical conic accize. Primul bisturiu întâlnire la o adâncime de câțiva milimetri, iar incizia se face de-a lungul marginii. Centrul de Cercul - os al canalului cervical. Apoi, țesutul incizat este ridicat și fixat în centru, cu ajutorul forcepsului.

Chirurgul începe incizia și aprofunda din nou delimiteaza cerc bisturiu, dar are un diametru mai mic decât cel precedent. Procedura se repetă atâta timp cât din colul uterin nu se va tăia un fragment în formă de con de țesut. Deoarece conization cuțit prezentat în leziuni severe, care sunt utilizate, în general, excizia ridicată.

4. Marginile rana a fost coagulat pentru a preveni sangerare excesiva si a accelera procesul de vindecare a suprafeței plăgii. excesul de sânge îndepărtat cu un disc de bumbac.

Metoda conization cuțit este considerat cel mai traumatic - lasă cicatrici pe colul uterin. încercați lui să nu fie utilizat pentru a trata femeile care, în viitor, doresc să aibă copii.

Radio val conization • Instrumente medicale: dispozitiv Surghitron;
 • anestezie Metoda: anestezie regională sau generală;
 • Indicații: modificări patologice ale structurii epiteliale displazie 2 sau 3 grade.

1. În plus față de anestezic local, înainte de procesarea conization radiowave realizată prin gel special care conține anestezic. Acesta a fost apoi colorate cu soluție de iod pentru a izola focare de boală.

2. Chirurgul introduce colul uterin oglinda vagin este fixat în spatele buza din față cu forcepsul, astfel încât această porțiune nu este inclusă în zona de intervenție chirurgicală. Deoarece mucusul cervical este îndepărtat în prealabil.

3. Medicul konizator introduce în canalul cervical la os interne ale mamei. Surghitron setează dispozitivul în modul „tăiat și coagulare“, iar apoi selectează puterea necesară, cu care va lucra. După aceea konizator manivela o dată în jurul propriei sale axe, iar apoi îndepărtat din colul uterin cu un fragment de țesut conic excizat.

4. Sângele eliminat cu dictatelor tamponul și marginile rănii coagulat care provoacă constricția produs radiowave incizie.

În cazul în buzunarele de epiteliu bolnave dincolo de zona de excizie, apoi a avut loc o konizatora suplimentară de rotație pentru a elimina zona a fost suficient de larg pentru a conține nu numai celulele canceroase, dar, de asemenea, tesutul sanatos.

avantajul de unda conization Fara indoiala de radio care este potrivit pentru femeile care doresc să aibă un copil atunci.

conization laser

 • Instrumente medical: cu laser CO2 este de 10,6 micrometri cu laser;.
 • loc anestezie Metoda;
 • Indicatii: displazie extern os de col uterin 2 și 3 grade.

1. os zona afectata a colului uterin marcat soluția Lugol, întregul fluid cervical este îndepărtat. Medicul face un anestezic local, obkalyvaya zona destinată intervenției chirurgicale pe toate părțile într-un cerc.

Raza laser cu fiecare rundă nou treptat mai adânc în țesutul, zona de separare poate fi ridicată și departe ca rotație.

După tăierea fragmentului conic marginile rănii sunt sudate. Există, de asemenea, o implementare alternativă a acestei operațiuni, atunci când o parte a colului uterin să fie eliminate, vaporizat cu un laser (distrugere). Dar atunci există materialul pentru examinarea histologică.

3. După formarea conului este ținut cu laser resurfacing pentru a alinia marginile ranii. De sângerare sunt minore, iar excesul acestora se îndepărtează cu ajutorul tampoanelor. La finalizarea colului uterin tratat cu vopsea verde.

Buclă electroconization (LLETZ)

 • Instrumente medicale: un electrod activ cu o formă diferită a buclei;
 • Metoda locului anestezie, folosind lidocaina sau Novocain;
 • Indicații: displazie 2 și 3 grade

1. Colul este tratat cu o soluție de Lugol, atunci medicul va efectua o colposcopie extinsa. Electrodul buclă este selectată în funcție de rezultatele sondajului, astfel încât poate fi pentru a acoperi întreaga suprafață afectată. Sub fese pacientului anexați electrodul pasiv.

2. Colul este fixat cu ajutorul forcepsului. Pentru a efectua excizia electrod doctor suluri conic în jurul axei sale, astfel încât întreaga zonă pathologically a intrat în epiteliu modificat cercul circumscris.

Când excizia leziunii a valorii medii trebuie efectuată într-o singură rundă. În cazul în care externe os de col uterin leziuni extinse, chirurgul poate face câteva runde pentru a elimina complet fragmente de țesut.

3. După excizia chirurgul tratează marginile plaga folosind coagulare pentru a opri sângerarea. Dacă copioasa, apoi a făcut chiuretaj canalului cervical.

Perioada postoperatorie

Recuperarea după operație are loc în diferite moduri, precum și perioada de vindecare în timpul conization - totul depinde de metoda prin care a fost făcută excizia leziuni ale membranei mucoase.

Cuțitul con Biopsia - recuperarea integrității la nivelul mucoaselor are loc după aproximativ 2 luni. Primele 3 săptămâni pacientul va avea dureri la nivelul abdomenului, care pot fi agravate de mers prelungite sau urcatul pe scări.

În acest timp, ar trebui să evite dusurile, tampoane și sexul pentru a evita infecția în rană.

Radiowave con biopsie - vindecarea ranii are loc într-o lună. În primele săptămâni de umflare vor fi observate la examinarea colului uterin. Această metodă implică excizarea formării escare după conization.

După 7 - 12 zile crustei pe cont propriu afară, cauzând formarea petelor.

Laser con biopsie - vindecarea de col uterin apare dupa 4 saptamani. În termen de 10-15 zile va merge secretie sangvinolenta seros, ceea ce este normal. In perioada postoperatorie poate fi sângerare spontană.

Buclă conization - vindecarea rănilor apare după 4-5 săptămâni. În primele zile de după excizia poate fi observată sângerare destul de intensă, în special în cazul în care zona afectată a fost extins și a fost efectuat chiuretaj.

complicații postoperatorii

conization ce este

Perioada postoperatorie conization poate fi împovărat cu diferite tipuri de complicații. Acestea apar din mai multe motive: Excision exploatație de slabă calitate, nerespectarea regulilor de asepsie în timpul procedurii sau nerespectarea igienei și prescripțiilor medicale de către pacient, după o intervenție chirurgicală.

 • Sangerarea din canalul cervical;
 • Apariție purulent abcesele pe suprafața plăgii;
 • Stenoză (îngustare) a canalului cervical;
 • Gidrorreya (abundent apos lung);
 • Recidivele de displazie de col uterin.

Contraindicatiile conization

 1. inflamație de col uterin de diverse etiologii.
 2. cancerul de col uterin invaziv.
 3. Sarcina.
 4. Alăptarea.
 5. sangerare menstruala.
 6. Pauzele și tulpina de col uterin.
 7. Lipsa de formare a imaginii zonei de frontieră modificări ale epiteliului patologice (în timpul excizia cu laser).

Sarcina după conization de col uterin

La determinarea metodei care urmează să fie realizată excizia leziunii, medicul trebuie să găsească mai întâi, dacă o femeie este de planificare o sarcină în viitor.

În cazul în care răspunsul pacientului este pozitiv, atunci alege modul cel mai puțin traumatic pentru a efectua o intervenție chirurgicală din cauza sarcinii și nașterii după conization implică unele dificultăți, șef printre care este incompetenta cervicala.

Cu timpul creșterea canalului cervical va fi dezvăluită sub greutatea fătului, prin urmare, acești pacienți trebuie să se acorde o atenție deosebită la medic, care va oferi suturarea colului uterin sau a prescrie pesar obstetrică excluderea oricărei activități fizice, iar în unele cazuri - modul polupostelny.

biopsie con de col uterin - un mod eficient de a trata modificări maligne în structura epiteliului de os extern. În cazul în care boala este detectat la timp, o femeie are o bună șansă de a recupera și de a păstra funcția de reproducere după o intervenție chirurgicală.

conization ce este
Biopsia de col uterin: pregatire, tipuri, analiza de transcriere

conization ce este
polip cervical: cauze, simptome si metode de tratament (elimina)

conization ce este
ectopie de col uterin, ce este? Cauze, Tipuri și metode de tratament