Cum sa faci de dolari - marar

Dolari născuți în această instituție, este Biroul american de Gravură și Imprimare, care face parte din Departamentul de Trezorerie al SUA. Biroul a fost fondat în 1862 la Washington și este specializată în emiterea de titluri de valoare, în special bancnote. Biroul funcționează mai mult de 2 mii de persoane. Monedele sunt bătute la Monetăria, sediul principal este, de asemenea, situat în capitala SUA.De altfel, potrivit Biroului de tururi ghidate, care poate semna oricine, asa Wellcome!

Ceea ce face ca dolarul
Totul începe cu o gravură pe plăcile de oțel care fac maestru care a studiat cazul timp de cel puțin 10 ani. Acest lucru consumatoare de timp, asemănătoare cu bijuterii, care necesită o muncă foarte precise, detaliate. Calitatea gravurii depinde de nivelul de protecție împotriva contrafacerii.

Ceea ce face ca dolarul

Dupa gravura este gata, aveți nevoie pentru a face o hârtie specială. Dolari nu se imprimă pe hârtie obișnuită, fabricate din lemn, astfel încât acestea nu sunt întoarse galben cu timpul. Acestea sunt realizate dintr-o masă constând din 25% fibre de in si 75% - bumbac. Hârtie armat cu fibre sintetice (până la primul război mondial această funcție a fost realizată prin fir de mătase). US Biroul de Gravură și Imprimare face ca această hârtie „Crane and Company“, care este situat în Massachusetts.

Ceea ce face ca dolarul

Procesul de preparare a hârtiei este format din 8 etape. În primul rând, greutatea rufelor si bumbac fiert, apoi a fost clarificat frecarea și apoi presate și intră în aparat, unde este înmuiată la o temperatură specifică și transformate în terci.

Ceea ce face ca dolarul

In bancnotei, care este produs are un strat interior, care este practic imposibil de falsificat această lucrare. Filigranul dvs. de dolari sunt obținute atunci când o anumită ordine a acestui strat sunt trase de fibre. De asemenea, pe stadiul pregătirii de hârtie cusut benzi protectoare, care a apărut în ultimele mostrele de bancnote.

Ceea ce face ca dolarul

După aceste etape, hârtia este uscată sub presiune specială și apoi laminate în role mari de 2,5 metri lățime și cu o greutate mai mare de 4 tone. Pe hârtie are deja un fir de filigran și de securitate, și fiecare rolă este folosit pentru a face o bancnote specifice de valoare. Fiecare rola poate fi imprimate 3,5 miliarde de dolari facturile.

Ceea ce face ca dolarul

Ceea ce face ca dolarul

Procesul de producere a bancnotelor constă în șase etape, fiecare dintre acestea fiind direcționate către protecția împotriva falsurilor. Unul dintre ei - gravura, pe care știm deja ceva. După gravor de lucru este luat pentru mașini simultane unice, care imprimă simultan pe ambele părți. Această mașină completează notele în diferite culori și figuri subtile.

Vorbind de cerneală. Inițial, la începutul dolari sale de introducere imprimate de culoare închisă, dar în timpul războiului dintre Nord și Sud necesar pentru a printa bancnote noi pentru suma astronomică în acele zile - 60 de milioane $. Ordinul a fost trimis la New York, compania de imprimare «Banca americană Notă Co» Având în vedere faptul că Congresul a autorizat eliberarea de numai cupiuri de 5, 10 și 20 de dolari, vă puteți imagina ce o cantitate enormă de note a trebuit să facă. Imprimante abordat problema dintr-o parte pur practic: ei au verificat pictează în primul rând inventar de stoc și a constatat că cea mai mare parte verde. Tradiția în cele din urmă ukrepila și dolari, până de curând tipărite vopsea doar verde, care este, de asemenea, destul de ieftin.

Ceea ce face ca dolarul

Vopseaua este, de asemenea, produsă special pentru SUA Biroul de Gravură și imprimare, și are un nivel ridicat de rezistență la uzură.

După imprimarea vopsea de hârtie se usucă în 72 de ore. Apoi vine rândul său de heliografice. presa specială presează hârtia în șanțul umplut-cerneală, creând o textură, care este dificil de copiat. Fără culoare fotocopiator nu se poate realiza acest efect. Tipar helio este aplicat pe fiecare parte a notei, iar apoi hârtia se usucă din nou în trei zile.

Ceea ce face ca dolarul

În fiecare zi, prin aceste medii sunt de 1,3 tone de cerneală de trei culori, precum și 10 de mii. Foi de format de ziar. 24 care lucrează în cadrul biroului de presă produc aproximativ 35 de milioane de bancnote de diferite confesiuni pentru un total de aproximativ 650 de milioane. Dolari pe zi. 95% dintre bancnotele sunt tipărite anual, sunt folosite pentru a înlocui bani uzat.

Ceea ce face ca dolarul


Odată ce uscarea cernelii și foile cu desene de bancnote gata, trece la pasul următor - scanare pentru a detecta defectele. Índepărta de dolari defecte este la fel de importantă ca și pentru a identifica un fals. pentru a verifica fiecare foaie nevoie doar de o secundă, iar apoi foaia este atribuit un număr. Calculatorul poate verifica simultan până la 37 de coli, comparând proba cu milioane de pătrate mici. În cazul în care piața nu este în același mod, imaginea sa este afișată pe monitor.

Ceea ce face ca dolarul

Ceea ce face ca dolarul

emisie monetară pe dreapta (problema) au 12 bănci - membri ai Federal Reserve System. teritoriul SUA a fost împărțită în 12 regiuni (districte), fiecare cu propria sa Federal Reserve Bank, care sunt digitale și litere, în ordine alfabetică:
teritoriu Număr Scrisoare Centru Locul de amplasare
A Boston 1
2 B NY
3 C Philadelphia
4 D Cleveland
5 E Richmond
6 F Atlanta
7 G Chicago
8 H St. Louis
9 I Minneapolis
10 J Kansas City
11 K Dallas
12 L San Francisco

Ceea ce face ca dolarul

Magazinul, care enumeră banii pentru etapa finală a foilor tăiate în cele din urmă. Apoi găsește și ambalate.

Ceea ce face ca dolarul

Acum, ei sunt gata pentru a fi trimise la Federal Reserve Bank, în cazul în care rastekutsya fluviu în diferite bănci din SUA, Europa și alte țări, care sunt atât de dolari necesare.

Ceea ce face ca dolarul

Toate facturile moderne dolar nu sunt dependente de valoarea nominală de aceeași mărime este de 6,14 până la 2,61 inch (155.956 la 66,294 mm).
Pentru ca proiectul de lege a ajuns în stare proastă și a fost rupt, este necesar să se aplece 4000 de ori. Potrivit US Federal Reserve, viața de bancnote de un dolar este de aproximativ 22 de luni. 5 $ "live" de 24 de luni, 10 dolari - 18, $ 20 - 25 de 50 $ - 55 $ 100 bancnotă este o "lungă durată" și circulă 60 luni.

Ceea ce face ca dolarul

Ceea ce face ca dolarul

Dolarul american are, de asemenea, statutul de monedă națională în alte țări, și este de multe ori mai mult (în paralel) moneda în țările în care moneda națională nu este singurul mijloc legal de plată, inclusiv în cazul în care moneda proprie nu este efectiv utilizat într-o circulație fără numerar în numerar și / sau.

Țările în care dolarul are statut de monedă națională:
Bermudas
Bonaire
Insulele Virgine Britanice
Timorul de Est
Zimbabwe
mh
Palau
Panama
Puerto Rico-
Saba
Salvador
Sf. Eustatius
Turks și Caicos
Statele Federate ale Microneziei
Ecuador

Ceea ce face ca dolarul

Dacă nu ați obosit de aceste fapte, este încă un pic de povestea Federal Reserve Note)

dolar american - cel mai mic bilet valoarea nominală a Federal Reserve. Pe partea din față a bancnotei prezintă un portret al primului presedinte, George Washington, pictat de Gilbert Stuart. Pe partea din spate - cele două părți ale SUA Large Print.

Design imagine inversă proiect de lege Modern 1-dolar a fost aprobat chiar de către Franklin Roosevelt în 1935. În aceeași perspectivă, cu modificări minore (partea de imprimare alterată), încă mai există.

Ceea ce face ca dolarul

Două dintre dolarul SUA - a doua nominală a biletului Federal Reserve. Pe avers Tomas Dzhefferson, pe partea din spate - „Declarația de independență“, o reproducere a picturii Dzhona Trambulla,

denumire a fost întreruptă în 1966, dar 10 ani mai târziu, pentru a sărbători Bicentenarului restaurat. In zilele noastre, noi cazuri sunt greu (aproximativ 1% din totalul bancnotelor emise), respectiv, este rar văzut în uz. Acest lucru a dat naștere la mitul că facturile de doi dolari scoase din circulație, care oferă oamenilor problemele pe care le doresc să plătească.

Ceea ce face ca dolarul

Cinci dolari SUA - numele bancnotelor americane. În prezent, aversul bancnotei există un portret al 16-lea președinte american Abraham Lincoln, iar pe partea din spate - Lincoln Memorial.

Ceea ce face ca dolarul

Ceea ce face ca dolarul

Ceea ce face ca dolarul

Ceea ce face ca dolarul

Ceea ce face ca dolarul

25 Președintele SUA, William McKinley (născut William McKinley.) - factura de 500 $ în 1934.

Ceea ce face ca dolarul

22-lea și al 24-lea președinte al SUA Grover Klivlend (Eng Grover Cleveland.) - factura de 1.000 $ în 1934.

Ceea ce face ca dolarul

4-lea președinte Dzheyms Medison (nascut James Madison.) - factura de 5.000 $.

Ceea ce face ca dolarul

Șeful Ministerului Finanțelor în timpul domniei președintelui Lincoln, iar mai târziu, șeful Curții Supreme a Statelor Unite Selmon Cheyz - proiectul de lege la 10 000 $ eșantion 1934. Ultima problemă notă a fost în 1944. Selmon Cheyz a dispus în primul rând pe inscripția de bani american "În Dumnezeu ne încredem" (engl In God We Trust.) - a început să monede de menta de valoare nominală de 2 cenți în 1864. Pe de dolari de hârtie a apărut în 1957, iar din 1963 este folosit în mod constant. Este curios faptul că prima bancnota de 1 dolar, lansat în 1863, conținea nu imaginea lui George Washington, și un portret al Salmon Chase (proiectul de lege 10 000 de dolari nu mai este disponibil, dar mai mult de 100 bucăți. Sunt încă în circulație și sunt mijloc legal de plată) .

Ceea ce face ca dolarul

Președintele 28 Vudro Vilson (născută Woodrow Wilson.) - proiectul de lege la 100 000 $ a emis în 1934 (proiectul de lege este conceput pentru calculele interne ale Rezervei Federale a SUA, nu a fost niciodată în free float).

Ceea ce face ca dolarul