10 cărți clasice rusești, care urmează să fie citit, încă de mare

Care citesc din clasici ruși

Luni, mă opresc la fumat. Săptămâna viitoare va începe să curgă și să se alăture o sală de gimnastică. La sfârșit de săptămână, voi aduce ordine în cameră și găsi un loc de muncă. Ar fi necesar să se facă mai mult și să educe pe noi înșine, nu-i așa?Fyodor Dostoevsky „Visul unui om Ridicol“

Care citesc din clasici ruși

Anton Chekhov „Casa numărul 6“

Care citesc din clasici ruși

Credeți că clasici ruși sub un pahar de vodca este mai bine? Am pe acest subiect o opinie subiectivă, dar asta e modul în care lucrurile sunt cu punctele de vedere ale tovarășului Gromov? Cum se pot combina citirea cărților, un pahar de vodcă, un spital de psihiatrie și doi bărbați de geniu cu un complet diferit și simultan aceleași opinii cu privire la existența în această lume? Acest lucru în sine este un oximoron pătrunde întreaga poveste a adevărului trist vesel Cehov. Ai știut deja ce bea literatura?

Yevgeny Zamyatin „Noi“

Care citesc din clasici ruși

Fondatorul marelui gen distopic poate fi privit în condiții de siguranță ca Yevgeny Zamyatin. Sunt sigur că, dacă ați optat pentru el, el doar trebuie să știe atât de mare antiutopistov ca Orruell și Huxley. Dacă aceste nume despre ceva spune ceva fără să se mai gândească să vă Zamiatin și începe să-l absoarbă lingura. Drill System, relația cu cupoane și capitalizare solidă. În loc de oameni. În loc de nume. În loc de viață.

Leo Tolstoy „Moartea Ivana Ilicha“

Care citesc din clasici ruși

Pe coperta acestei cărți, aș fi scris uriașe litere roșii: „Atenție! Este dezamăgitor, durere și de sensibilizare. oameni prosti Sentimental este strict interzisă. " Uitați de cartea tocit „Razboi si Pace“, în fața ta o cu totul altă parte Lva Tolstogo, care este în valoare de toate volumele uriașe ale romanului. Încercarea de a găsi în poveste „Moartea Ivana Ilicha“ conotații semantice profunde, vă va fi dor cel mai important lucru este situată pe suprafața. Banal, un adevăr simplu, care este disponibil pentru toată lumea, de fiecare dată când ne scapă. Dacă îl găsiți în poveste, și, de asemenea, învățat să trăiască prin el, arcul meu și invidie albă.Ivan Goncharov "Oblomov"

Care citesc din clasici ruși

Asta-ce, și „Oblomov“ roman se gasesc usor. Din păcate. Cum contemplarea minunată a acestei vieți din exterior, atunci când vanitatea prostie acestei lumi trece tine petrecere. Prima dragoste, care într-un fel face în sus de pe canapea, prieteni obsesive, pentru totdeauna încercarea de a obține fundul leneș afară - cât de absurd toate acestea „viață vibrantă“. Nu ajunge, pentru a contempla, de a gândi și de a visa, de a visa, de a visa! Dacă sunteți un susținător al acestei declarații - Felicitări, sufletul pereche se găsește în personajul principal al romanului „Oblomov“.

Maxim Gorky "The Passion-obraznic"

Care citesc din clasici ruși

Nikolai Gogol „pardesiu“

Care citesc din clasici ruși

Micul om împotriva societății imens și terifiant sau cum să-și piardă tot ceea ce ține dragă, chiar dacă e doar un pardesiu. Zgârcit mediu inutile oficial, puțină fericire Vp-p la o mare dezamăgire și de moarte ca singura concluzie logică. Este un exemplu Akakiya Bashmachkina va lua în considerare problema cea mai importantă societate cu greutate și - furtul paltonului.

Anton Chekhov „Omul într-un caz“

Care citesc din clasici ruși

Cum vă păstrați relațiile cu colegii dumneavoastră, colegii de clasă, sau prieteni? Spune-i o modalitate foarte bună de a îmbunătăți abilitățile de comunicare - vin să le viziteze și să tacă. Eu dau o garanție sută la sută, compania va fi pe tine în exaltările. Umbrela într-un caz, ceasul într-un caz, persoana în cauză. Un fel de coajă, pentru care persoana încearcă să se ascundă, să se protejeze de lumea exterioară. Omul care chiar dragostea lui sinceră a reușit să se înghesuie în cazul și pentru al proteja nu numai de obiectul iubirii, dar, de asemenea, de el însuși. Deci, ce despre menținerea unei relații? Păstrați tăcut?

Alexander Pushkin „Călărețul de bronz“

Care citesc din clasici ruși

Încă o dată ne întâlnim o problemă mare om mic, numai de data aceasta într-o lucrare a lui Pușkin „Bronz Călărețul.“ Eugene, Paracha, Peter, și o poveste de dragoste, s-ar părea, ceea ce ar putea fi mai perfect pentru o poveste drama romantica? Dar nu, nu ești tu, „Eugene Oneghin“. Breaking dragoste, city break persoană break, adăuga la această imagine simbolică a unei picături de călăreț de cupru și a obține o rețetă perfectă pentru una dintre cele mai bune poeme ale Pușkin.

Fyodor Dostoevsky „Note de subsol“

Care citesc din clasici ruși

Și închide lista clasică rusă va fi cel cu care, de fapt, a început - un favorit mare Dostoevsky. Nu este un accident, „Note de metrou,“ am pus la locul final. La urma urmei, acest lucru nu este doar interesant, este uneori sălbatic, ca să spunem așa. conștientizarea sporită a vieții - o boala mortala. Activități - Moștenirea de limitate și prost. Dacă vă plac aceste interpretări, Dostoevsky pe gustul tau, și dacă sunteți o prostituată cel puțin o dată în viața lor umiliți, astfel încât „subterană“ este un favorit al sejurului.