Alege calea cea dreaptă și nu se abate de la ea

Interviu cu Artist al Poporului din România Nikolaem Burlyaevym

- Nikolai Petrovich, care sunt impresiile tale de vizita la St Elisabeth Convent?

Impresia că eu sunt acasă, cu toate că nu am fost aici, acesta este locul în care am vizita pentru prima dată. Prietenia noastră cu surorile Sf Elisabeta Convent și munca noastră comună pe fronturile Forumului Internațional de Film de slave și ortodoxe popoarelor „Golden Knight“, care timp de peste 20 de ani, putem spune că am căsătoreau. Așa că atunci când m-am dus la biserica mănăstirii și atelierele de lucru au fost sentiment uimitor că eu sunt acasă. Îmi place aici foarte bine.Cel mai important lucru pe care ar trebui să fie în

- Ce loc în viața ta are credință în Dumnezeu, cât de aproape Îl simți și cum te ajută?

În opinia mea, credința în Dumnezeu - acesta este cel mai important lucru pe care ar trebui să fie în viața unei persoane, sau el trăiește viața în zadar. Dacă nu aveți credință în Dumnezeu, Dumnezeu nu te vezi, pentru că el este vizibilă numai pentru ogonechek care a direcționat spre el. Dacă te-ai întors la El în rugăciune, și le-ați luat această punte către Dumnezeu, Creatorul, Hristos, atunci viața este iluminată de o lumină specială. Și în fiecare zi, am întărit această punte de legătură cu Creatorul, a cărui prezență mă simt în lucrarea sa fiecare acțiune. De exemplu, este modul în care festivalul de film, în timpul unui interviu ... sa rugat Domnului, întoarce-i pentru ajutor - și deja simt ca El te conduce. De exemplu, atunci când am fost intervievat in direct la radio „spune București“, situat în apropierea adversarii. Când am început cu ei să spun ceea ce am simțit de la Domnul, și că am avut de spus, tăcură. Așa că prezența lui Dumnezeu, mă simt tot timpul.

- Serbați de obicei sărbătorile ortodoxe, și dacă oricare dintre ele sunt un favorit? Ce altar ortodox ai vizitat?

Cel mai important lucru pe care ar trebui să fie în

Am fost în cazul în care el a fost într-un pelerinaj, a condus multe locuri sfinte din Grecia, Cipru, și a vizitat Țara Sfântă. Am fost deosebit de impresionat de templul Sfântului Mormânt, unde am vizitat de trei ori. După ce am fost singur la Sfântul Mormânt: o noapte a venit la liturghie, și am fost lăsat să fie singur în pace și liniște la fel de mult ca pot. Deasupra mea călugării greci ascuns cruci, Potir, pâine comuniune. Pentru mine a fost un adevarat miracol. Și m-am dus pentru Focul Sfânt de la Fundația Andreya Pervozvannogo.

-Year perioada de glorie creativitatea a avut loc în perioada ateismului. Cum ai experiență de această dată și care a fost calea spre credință?

Cel mai important lucru pe care ar trebui să fie în

În acei ani nu am vorbit despre Dumnezeu. Am vorbit de ea, nici eu, nici Andrei Tarkovsky, dar a fost cel care a atârnat mai întâi pe piept crucea mea ortodoxă în filmul „Andrei Rublev“, și este cu acest film a început calea mea spre poarta îngustă a mântuirii. Mai târziu, prietenul meu Sawa Yamschikov mi-a adus la Pesterile Pskov mânăstirea și l-au prezentat rector Alypy tatăl, care era duhovnicul meu, deși era el și nu am vorbit. Tocmai am vorbit cu el inima la inima. Am stat în mănăstire timp de trei până la cinci zile, a trăit într-o celulă, să doarmă sub sunetul clopotelor, cufundat în pace și eternitate. Și așa am început să se plimbe de-a lungul traseului indicat pentru mine de Domnul, cu fiecare pas fiind umplut cu lumina adevărului. El a căzut, și a crescut din nou, a fost să scadă, pentru a primi în sus și du-te - și să câștige renaștere. Deci, dacă vorbim despre călătoria mea la credință, eu sunt încă trec prin ea.- În filmul Yuriya Kara pe romanul lui Mihaila Bulgakova „Maestrul și Margareta“ Ai jucat rolul lui Yeshua Ha-. Cum vă simțiți în această imagine și modul în care aceasta a afectat viața ta?

Și întrebarea simplă și dificilă. Dificil, pentru că am fost o lungă perioadă de timp la decizia de a participa la acest film. După audiție, când am fost aprobat pentru acest rol, si director adjunct, din fericire mi-a spus despre el și a spus că ar trebui să vină și să semneze contractul, am refuzat. În mine atunci „a încercat“ o mare dorință de a atinge acest mod, pentru că în acțiune, sunt foarte critic, știind că majoritatea actorilor nu sunt mântuiți, deoarece ei nu măștile altora tot timpul, nu-i pe cei care mananca. Dumnezeu dorește sufletul tău, nu litsedeya care pune întotdeauna pe niște măști. Dar, în acest caz, doar, poate, odată ce am fost rugat să se roage, pentru a purifica și de a încerca, cât de multe au puterea de a ajunge la rolul pe care l-am jucat. După ce am primit binecuvântarea, toate îndoielile au dispărut, el a încetat să mai chinuiasca întrebare: „? Este posibil sau nu“ Au existat doar o rugăciune și o rază de Dumnezeu, care ma acoperit, și l-am simțit. M-am simțit în momentul în care fasciculul a intrat în mine. Și am fost transfigurat, devenind astfel un fel și iubitor, ce n-am fost. Mi-a plăcut tot ce era din cauza acestei raze de brusc fixat pe mine. De-a lungul filmarilor, am simtit tot timpul de contact cu această rază, de la care a fost foarte fericit.

- Când sunteți invitat să joace un personaj negativ ...

Cel mai important lucru pe care ar trebui să fie în

Refuz. În biografia mea nu există roluri negative. Există, totuși, o epizodik, care poate fi numit un rol negativ în filmul „testul de drum“, în cazul în care am jucat rolul, ca să spunem așa, politsaychika. Dar atunci nu m-am gândit cum să trăiască un actor care vrea să salveze sufletul. Acum, când am oferi rol negativ refuz. După rolul lui Yeshua Ha-eu nu pot juca ticăloși, și chiar și în film de serie. De exemplu, am fost oferit să joace rolul unui general KGB, aproape un trădător România, care vinde oligarh sale, care trăiește în Occident. Am refuzat, spunând că, dacă rescrie această parte, iar caracterul va fi eroul care va sacrifica viața pentru slava lui Hristos și a Patriei, sunt de acord. El a refuzat să rescrie, și am refuzat să joace și rolul jucat un alt artist talentat. Nu sunt interesat să tune la o astfel de vibrație joasă, pentru care apoi va trebui să răspundă. Vreau să ajut oamenii să nu piardă inima si ridica-l. Timp de 17 ani după rolul lui Yeshua Ha-eu nu am jucat nici un rol semnificativ. Aceasta este cea mai scumpă parte pentru mine.

- Este adevărat că mai mare rolul caracterului persoanei în cauză, a modul lui de viață, cu atât mai bine va juca?

Așa e. De exemplu, după lansarea filmelor Andreya Tarkovskogo „Ivan Copilărie“ și „Andrei Rublev“ Am devenit celebru, dar nu e meritul meu. Am făcut tot ce am spus Andrei Tarkovsky. Nu a fost a mea. El a creat imagini bune. Acest Boriska, clopote turnate, și Ivan, un cautator mic - atât practic trăiește victimelor. Este tema principală a Tarkovski - sacrificiu. Ivan muri pentru țara lor, Boriska este gata să se sacrifice. Dar apoi, când am trecut limita de vârstă de treizeci de ani, a venit un rol care a fost foarte aproape de mine, pentru mine a fost cântecul sufletului. Am fost oferit pentru a juca personajul principal în filmul „Romance din timpul războiului“. Când am citit, eu încă rezonează de deplină conformitate cu acest caracter. Nimic nu e ca nu am oferit anterior, așa că am mers cu sentimentul pe eșantion care a îmbrățișat regizorul, dar înainte de a fi plecat doar de departe .... Și apoi la îmbrățișat ca un frate, pentru că am văzut că era fratele meu în duh, și a spus: „! End auditie, acest rol nu voi da“

- Cum te simți în legătură cu celelalte religii?

Ei cred - și mulțumesc lui Dumnezeu. Cu toate acestea, nu toate religiile sunt adevărate, nu toți învață ceea ce ai nevoie. În opinia mea, ei învață să trăiască în acest spațiu și nu ajunge la Creator. Susțin Ortodoxia și Biserica Ortodoxă, pentru că în opinia mea, este singura care deține tija România de la colaps complet. Cel mai important - amintiți-vă că Hristos a fost trimis pe pământ pentru a deveni o punte de legătură între noi și Tatăl.

- Care sunt planurile tale creative suplimentare?

Continuă să facă tot Forumul artelor „Golden Knight“, pentru că este o încercare de a colecta forțe pozitive ale lucrătorilor de cultură a tuturor artelor: film, teatru, muzică, literatură. El este sprijinit de patriarhul și este în creștere în fiecare an. Chiar și adversarii noștri recunosc că avem doar o idee, și în ciuda faptului că acestea sunt într-un alt mod, cu respect pentru cauza noastră.

În aceeași zi, un recital Nikolaya Burlyaeva în care a citit un poem Derjavin „Dumnezeu“, a prezentat cartea sa „Viața în trei volume“ și a răspuns la întrebările de la fanii muncii sale. „Nu am vrut să fie un actor - a spus el. - Am vrut să fie un scriitor sau poet, apoi director. Tocmai am scris ... În cele trei volume împreună tot ceea ce am scris proză și poezie, jurnalism, memoriile despre prietenii mei ". După ce evenimentul a fost prezentat filmul „Lermontov“, care a jucat, de asemenea, Nicholas Burlyaev. „Ceea ce este important în viața mea? - În concluzie, a spus actorul. - Filmul „Lermontov“, nașterea a cinci copii minunați și crearea Forumului „Golden Knight“.

Foto Nun Elena (Strashnova)