Cauzele cutremur, consecințe

[Caption id = "attachment_13335" align = "alignleft" width = "280"]

Cum să fie un cutremur
Cutremurele [/ caption] Una dintre cele mai teribile și imprevizibile fenomene naturale care au loc pe planeta Pamant, este un cutremur. Puterea distructivă a acestui dezastru pământesc poate ajunge la dimensiuni enorme, și să se ocupe cu ea dincolo de puterea umanității. Datorită faptului că cutremure sau tremor apar ca urmare a unor schimbări bruște și rapide în chiar măruntaiele planetei, pentru a preveni apariția lor este acum aproape imposibil. Și, uneori, este, de asemenea, destul de dificil de prezis unde, când și cu ce forță se va produce tremor. Prin urmare, pentru a încerca să se și viețile celor dragi salvați în timpul acestui dezastru natural, este foarte important să se știe ce să facă în timpul unui cutremur și să fie în măsură să ofere primul ajutor. Pe planeta Pământ, în fiecare an, există un număr foarte mare de cutremure. Dar, din cauza faptului că cele mai multe dintre ele au foarte puțină putere sau impactul se produce pe fundul oceanului, multe dintre tremurături noastre nu a afectat, și suntem complet conștienți de apariția lor, iar unii nici măcar nu știu de existența lor. distrugere Notabile poate provoca un cutremur sever sau care se produc în ocean valurilor tsunami cauza lor.Forța cutremurului

Datorită faptului că, la momentul cutremurului, energia este produsă în mai multe forme diferite (magnetice, electrice, mecanice), pentru a măsura puterea acțiunii sale cu certitudine absolută este imposibilă. Cea mai mare parte a puterii distructive a acestui fenomen natural reprezintă epicentrul apariției sale, iar restul energiei se consumă în valuri, forța de acțiune care scade odată cu creșterea distanței. [Caption id = "attachment_13336" align = "aligncenter" width = "700"]
Cum să fie un cutremur
Puterea de cutremur [/ caption] Forța cutremurului este de obicei determinată prin intermediul unor concepte, cum ar fi intensitatea, amploarea și clasa energetică. Cel mai exact este considerat măsurarea amplitudinii cutremur, adică, amploarea oscilațiilor rezultate direct în epicentrul dezastrului, și mai frecvent folosite în viața de zi cu zi este conceptul de intensitate și intensitate, măsurată în puncte, așa cum este ea ne permite să caracterizeze puterea de manifestare a cutremurului de pe suprafața Pământului. Cu cât mai puternică cutremur și epicentrul său mai aproape, cu atât mai mare intensitate. Luați în considerare impactul acestui dezastru natural, în funcție de numărul de puncte în intensitate:
 • De la 1 la 2 puncte - tremor forță neglijabilă, care poate fi determinat numai cu ajutorul unor dispozitive speciale. Cutremure în 2 mingea este, de asemenea, uneori posibilă identificarea persoanei, iar în cazul în care în acest moment este staționar.
 • De la 3 la 4 puncte - tremor se resimt mai puternic în clădiri înalte poate balansa candelabre, obiecte mici de amestecare și un sentiment de ușoară amețeală.
 • De la 5 la 7 puncte - tremuraturi încep suficient de puternic pentru a fi simțit pe sol, pot exista leziuni minore la clădiri, începe, de exemplu, există fisuri pe pereți, ferestre rupe, mărunțire ipsos.
 • 8 puncte - un cutremur determină apariția unor fisuri adânci pe case, terenuri și chiar pante.
 • 9 puncte - tremor sunt atât de puternic încât să poată distruge zidurile caselor și chiar unele facilități de comunicare subterane.
 • De la 10 la 11 bile - un cutremur de o asemenea forță provoacă distrugerea severă a multor clădiri, poduri, alunecări de teren, alunecări de teren.
 • 12 bile - puterea de distrugere de o asemenea magnitudine se poate schimba în mod semnificativ replici suprafața scoarței, clădiri aproape maruntiti și chiar schimba mișcarea apei în râuri.
Cutremurul depinde în mare măsură de cât de aproape de suprafața Pământului au existat schimbări interne și schimbări ale scoarței terestre. Mai aproape de punctul central, forța mai mare distructivă devine un dezastru natural.

Cauzele cutremur

Destul de des, mulți o întrebare: „De ce apar cutremure?“. În cele mai vechi timpuri, oamenii au crezut că astfel de catastrofe le trimite pe la pedeapsa pentru fapte rele. În prezent, în ciuda faptului că această problemă nu este încă pe deplin înțeles, oamenii de știință au unele răspunsuri. De fapt, cauzele acestor dezastre sunt multe și ele sunt împărțite în următoarele efecte:

 • Natural. Efectele naturale includ schimbări interne ale planetei Pământ, impactul furtunilor spațiu, la soare, precum și unele dintre celelalte fenomene ale cosmosului.
 • Artificială. Impactul asupra Artificial motivația apariției cutremur este un om și impactul său asupra mediului. Astfel de acțiuni pot fi explozii, săpat roci terestre pentru minerit și altele asemenea.
În funcție de cauza următoarelor tipuri de cutremure:
 • cutremur tectonic. Aceasta specie este cel mai frecvent fenomen care apare datorită mutațiilor, perturbațiile și ciocniri ale plăcilor tectonice. Manifest astfel de cutremure de pământ în diferite moduri. Acest lucru poate fi apariția unor fisuri imense pe suprafata, diferite avalanșe și alunecări de teren, sau cu o forță mică de cutremure nu poate dezvălui complet în sine.
 • cutremur a alunecărilor de teren. Aceste cutremure apar ca urmare a impactului asupra alunecărilor de teren crusta terestra. Astfel de fenomene apar adesea datorită apariției golurilor sub pământ și în munți. Cel mai adesea cutremure nu au alunecări de teren multă putere.
 • cutremure vulcanice sunt cauzate ca urmare a unei erupții vulcanice. Particularitatea lor este că acestea nu provoacă nici o daună semnificativă și poate fi repetat de mai multe ori.
 • cutremur artificial. Aceasta specie este rezultatul unui număr mare de explozii simultane, explozii nucleare, precum și teste subterane ale diferitelor tipuri de arme.
 • cutremure provocate de om apar atunci când acțiunea directă a omului asupra mediului înconjurător. Ea poate apărea ca urmare a unor modificări artificiale în peisajul pentru construirea de baraje sau structuri noi, căutarea de acumulări de petrol, producția de diferite tipuri de resurse, distrugerea omului de munți și câmpii.
Conform rezultatelor numeroaselor observații înainte de apariția multor fenomene naturale de cutremure apar următoarele:
 • ploile torențiale mari și prelungite.
 • Apariția gazelor în exces de aer, cum ar fi compuși de uraniu, radon, heliu, argon.
 • anxietate severă și comportament neobișnuit de animale domestice și sălbatice, se crede, de exemplu, că câinii pot prezice cutremur.
 • Dintr-o dată a apărut strălucire în aer.

Efecte asupra mediului ale cutremurelor

În funcție de puterea de cutremur, epicentrul în apropiere, precum și locul de origine este prezentat grade de consecințe ale acestui fenomen variabil. [Caption id = "attachment_13337" align = "aligncenter" width = "700"]
Cum să fie un cutremur
Consecințele cutremurelor [/ caption] intensitate mai mare Dezastre afectează în mare măsură ecologia mediului.
 • Cele mai frecvente efecte asupra mediului ca urmare a cutremurelor sunt de astfel de procese naturale ca talus, alunecări de teren, alunecărilor de teren, distrugerea scoarța terestră, și chiar inundații. În orice chiar și o ușoară schimbare în peisajul obișnuit, în orice caz, o mare de stres pentru a trai in zona organismelor vii. De exemplu, o mare alunecare de teren moloz strica solului, inundațiile provocate de tsunami cutremur capabil de a ucide permanent organismele vii din zonă.
 • În cazul defectelor adânci de pe pământ în atmosferă încep să introduceți o varietate de metale grele, un impact negativ asupra organismelor vii.
 • Unul dintre efectele cele mai periculoase cutremur provoacă dezastre tehnologice. În acest caz, în cazul în care a apărut pe teren, în cazul în care au existat diferite structuri create pentru crearea unor tehnologii de fabricație, cum ar fi o rafinărie sau o companie farmaceutica. Din cauza unor încălcări ale acestor clădiri este aproape întotdeauna există o poluare puternică a mediului.
 • În cazul în care un cutremur a avut loc într-o zonă în care deșeurile au fost stocate toate substanțele otrăvitoare și nesigure pot sparge o distanță mare în jurul zonei, care este, de asemenea, în detrimentul stării ecologice bune.
 • Este de asemenea distrugerea periculoasă a conductelor de petrol și gaze, provocând o mare acumulare de substanțe nocive în aer.
 • Distrugerea în cutremur de astfel de instalații electrice, cum ar fi centralele termice și centrale hidroelectrice capabile să provoace incendii uriașe la scară devastatoare capabile să distrugă terenul pentru mulți kilometri în jurul valorii. Consecințele cele mai grave de cutremure au loc în distrugerea unei centrale nucleare.

În cazul în care de multe ori există cutremure

[Caption id = "attachment_13338" align = "aligncenter" width = "700"]
Cum să fie un cutremur
În cazul în care apar frecvent cutremure [/ caption] Teritoriul cutremurelor nu are distribuție uniformă. Punctul principal sau o zonă seismică, unde cutremurele apar frecvent, în Oceanul Pacific. Această centură surprinde Indonezia, partea de vest a coastei Centrală și America de Sud, Japonia, Islanda, Kamchatka, Hawaii, Filipine, Insulele Kurile și Alaska. În al doilea rând asupra activității seismice sunt zone ale zonei eurasiatică. Acesta include astfel de lanțuri muntoase ca Pirinei, Caucaz, Tibet, Apenini, Himalaya, Altai, Pamir și Balcani. Un număr mare de cutremure au loc în zonele în care există o defecțiune și cea mai mare probabilitatea unei coliziuni de plăci, precum și în locuri în care vulcani sunt activi. De-a lungul ultimilor zece ani, cel mai distructiv și puternic în puterea de a deveni dezastrul care a avut loc în următoarele țări:
 • India - mai mult de 20 de mii de victime.
 • Iran - distrus la sol întregul oraș și a ucis aproximativ 30 de mii de oameni.
 • O. Sumatra - victimele au fost mai mult de 200 de mii de oameni.
 • Pakistan - Mai mult de 70 mii de morți.
 • China - care a ucis mai mult de 80 de mii de
 • Haiti - victimele au fost mai mult de 200 de mii de oameni.
 • Japonia - cutremurul a provocat moartea a aproximativ 30 de mii de oameni și a provocat distrugerea centralelor nucleare, ceea ce a condus la emisiile nocive în atmosferă.

În cazul în care se produc cutremure în România

Reguli de comportament în timpul unui cutremur

A se vedea, de asemenea:

div> .uk-panel „>„date-uk-grid-marja>