Faza a ciclului menstrual

Faza a ciclului menstrual. Schema modificărilor endometriale în timpul ciclului menstrual

Estrogen si progesteron regleaza activitatea sistemului reproductiv feminin și sunt o parte importantă a ciclului menstrual. Din acești hormoni depinde de proliferarea și diferențierea celulelor epiteliale și ale țesutului conjunctiv asociate cu acestea.Chiar înainte de nașterea acestor organisme afectează estrogen și progesteron, care circula în sânge matern și cad la fat prin placenta. După menopauză, o scădere în sinteza acestor hormoni cauzează o involuție generală a organelor sistemului de reproducere.

După maturizarea sexuală a hormonilor ovarieni, a evoluat ca urmare a stimulării de glanda pituitara anterioara, cauzand endometru modificărilor structurale ciclice care au loc în timpul ciclului menstrual. Durata ciclului menstrual poate varia, dar se ridică la o medie de 28 de zile.

cicluri menstruale începe de obicei între 12 și 15 de ani de viață și continuă până la vârsta de 45-50 de ani. Ca cicluri menstruale sunt datorate modificărilor în ovar, asociate cu formarea de ovocite, femeia are o fertilitate numai în timpul acelor ani, până când ea are cicluri menstruale. Acest lucru nu înseamnă că activitatea sexuală încetează cu debutul menopauzei - atunci cand dispare numai fertilitatea.

Din motive practice, la începutul ciclului menstrual sunt acele zile, atunci când există sângerări menstruale. Menstrelor constau în colaps mixt endometriale cu sânge de la vasele de sange rupte. faza menstruală durează o medie de 3-4 zile.

Acesta este urmat de celelalte două faze ale ciclului menstrual - faza fazei de proliferare și secreție (faza Iuțeală, sau faza de corpus luteum). secreția după faza de ovulație începe și durează aproximativ 14 zile. Durata fazei proliferative este variabilă, cu o medie de 10 zile. Schimbările structurale care apar în timpul unui ciclu, dezvolta treptat, astfel încât o diviziune distinctă în faze, care urmează, realizate în principal în scopuri didactice.

Care este faza de secreție endometriale

proliferare de fază, faza foliculară sau estrogenică a ciclului menstrual

Dupa faza menstruală endometru relativ subțire (aproximativ 0,5 mm). Începând cu faza de proliferare coincide cu creșterea rapidă a grupurilor mici de foliculi ovarieni, care a început atunci când ciclul este probabil să fie în tranziție de la preantral (predpolostnyh) la antral (cavitare) foliculi. Odată cu dezvoltarea stratului interior al foliculilor tecale incep sa secrete activ estrogen, care în concentrația plasmatică a crescut treptat.Estrogenii afectează endometru, determinând proliferarea celulelor și restaurarea endometru, a pierdut în timpul menstruației. (Estrogenii afectează și alte organe ale sistemului de reproducere, de exemplu, ele induc formarea cilia de pe suprafata celulelor epiteliale ale oviductului.)

In timpul fazei endometrul proliferativ este acoperită cu un singur strat de epiteliu columnar. Prostata a format un singur strat de epiteliu columnar, au o formă de tuburi drepte cu un lumen îngust. Kletkizhelez acumulează treptat un număr tot mai mare de rezervoare de reticulul endoplasmic granular (grEPS) și Golgi lor crește aparate în mărime în curs de pregătire pentru activitatea secretorie. La sfârșitul fazei sostavlyaet4 grosime proliferarea endometrială de 2-3 mm.

secreție de fază sau faza Iuțeală (luteale) a ciclului menstrual

Faza secreției începe după ovulație și este cauzată de acțiunea progesteronului eliberată de către corpul luteal. Afectează prostatei, care au fost deja formate sub influenta estrogen, progesteron stimuleaza in continuare celulele lor. Celulele epiteliale incep sa se acumuleze glicogen în regiunea subnucleară.

Ulterior, cantitatea de glicogen este redus, și ca urmare a alocării de produse secretate de celule care conțin glicoproteine ​​lumeni glande extinde. O caracteristică importantă a acestei faze este acela că glandele devin foarte sinuos. In aceasta faza endometrul atinge grosimea maximă (5 mm), ca urmare a acumulării de secreții, și edem al stromei. Mitoză în timpul fazei de secreție sunt rare.

În cazul în care a avut loc fertilizarea. embrionul este transferat în uter și atașat la nivelul epiteliului uterin in timpul fazei de secreție, aproximativ în ziua a 7-a 8 sau dupa ovulatie. Se presupune că secretul glandelor uterine este principala sursă de aprovizionare a embrionului înainte de implantare.

Progesteronul inhibă contracția celulelor musculare netede ale miometrului, care ar putea perturba implantarea embrionului.

Care este faza de secreție endometriale
cancer uterin. În timpul fazei luteale a glandelor uterine devin sinuos, iar lumenul lor este umplut cu un secret. țesut conjunctiv este moderat umflat. Colorat: hematoxilină-eozină.

faza menstruală a ciclului menstrual

Daca fertilizarea nu se produce și nu se produce implantarea embrionului, corpus luteum încetează să funcționeze, rezultând în nivelurile de progesteron și estrogen în sânge redus rapid, provocând fluxul de sânge. Menstruatia este un fenomen complex, iar mecanismele sale exacte nu sunt încă clarificate complet.

Endometriale respingere la care au participat mai mulți factori, cum ar fi ciclurile de contracție și relaxare a activării arterelor spiralate (datorită absenței progesteronului) metaloproteinazelor matriciale generate local și eliberare locală de prostaglandine, citokine și oxid nitric. Acești factori conduc la distrugerea pereților vaselor de sânge și a membranelor bazale, colagenul și placa proprii endometrial.

Vasele de sânge sunt rupte în zone situate deasupra zonelor de spasm și începe sângerare. Rezultatul este o separare a unei părți a stratului funcțional al endometrului. Volumele de endometriale pierdute și neodiniakovy de sânge în diferite femei și pot varia chiar și în aceeași femeie la momente diferite.

În faza târzie a endometrului menstrual este de obicei redus la un strat subțire format din glande laminei propria funduri uterine (ambele aceste componente sunt situate în zona bazal) și o cantitate mică de suprafața epiteliului. Astfel, endometrul este gata să înceapă un nou ciclu, deoarece celulele sale epiteliale, țesutul conjunctiv și vasele de sânge încep să se împartă pentru recuperarea mucoasei.

Recomandat de vizitatori: