Cum de a decora asieta soclu cu soclu din piatră naturală

Cu care se confruntă capacul este necesar pentru a face atractivitatea clădire fațadă, precum și pentru a menține construcția de perete. Cap primește și distribuie sarcina, care este apoi transmis la baza clădirii. Prin urmare, materialul de finisare a acestei părți a fațadei, în plus față de exercitarea funcției încă practică estetică. Prin urmare, se pune întrebarea - decât pentru a decora plinta?Cele mai comune plintă de piatră de finisare ca un material durabil și de încredere. Acesta poate fi un material natural și analogul său sintetic. Vom descrie o tehnologie detaliată funcționează pe instalarea de piatră naturală decorativă și pe structura capacului.

capac de finisare piatra artificiala

Plinte de finisare piatră - o modalitate foarte bună de placare durabil și estetic chiar fațadă din lemn

Beneficii finisare plinte piatra

Datorită caracteristicilor sale piatra ca material de finisare pentru baza clădirii are următoarele avantaje:

  • Durabilitate, fiabilitate și capacitatea de a rezista la sarcini ridicate (de exemplu, elemente grele forjate pot fi atașate pe stâncă);
  • Practicalitatea de îngrijire;
  • Rezistența la foc și rezistență la umezeală;
  • la efectele de rezistență la temperatură (factor relevant pentru climatul nostru în țară);
  • aspect atractiv și o multitudine de nuanțe de realizare și forme ale materialului.

De asemenea, proprietate importantă a durabilității ambelor tipuri de piatră - cu care se confruntă durată de viață de peste 20 de ani - cu condiția ca acesta a fost efectuat pe tehnologia potrivita.

Artificială și piatră naturală - opțiune de a alege

Să comparăm ambele opțiuni de piatră - naturale și artificiale, pentru a înțelege ce fel de material va fi optimă pentru finisare capac.

Această opțiune fațadă nu pierde popularitate timp de mai mulți ani. Piatra naturala utilizate în formă prelucrate și neprelucrate, în diferite forme, texturi si culori. Singura condiție - trebuie să alegeți un roci rezistente la rece și solide din piatră naturală.

capac de finisare piatra artificiala

Numărul de soiuri de piatră naturală îmbunătățește decor fațadă

O astfel de finisaj nu va decora doar la subsol, dar, de asemenea, să-l asigure o bună protecție împotriva picături de umiditate, îngheț, căldură și pierderi de căldură. Prin instalarea corectă a pietrei naturale de pe suprafata va primi un finisaj atractiv și durabil pentru construirea de bază.

capac de finisare piatra artificiala

Finish de bază cu piatră naturală conferă rezistență și structura de apel

Cu toate acestea, numeroase avantaje și dezavantaje ale materialului sunt completate. Pentru instalarea a fost de succes, este necesar să aibă o anumită experiență de lucru cu punerea pietrei naturale. În plus, acest material este relativ greu, iar pentru cele mai bune rezultate vor necesita utilizarea unor elemente de fixare speciale.

piatra decorativă pentru fațade este utilizat în mod obișnuit realizată pe baza de ciment cu adaos de fracțiuni minerale. Simulează diferite tipuri de piatră naturală - marmură, granit, ardezie și altele - permite să întruchipeze o mulțime de idei pentru decorarea capacului.

capac de finisare piatra artificiala

Varietatea de culori și texturi de piatră artificială

Ca un material natural, o piatră artificială este destul de durabil, ecologic, are o conductivitate termică scăzută, rezistență excelentă la temperatură și umiditate. În acest caz, este mai ușor și ușor de asamblat, ceea ce face procedura de instalare simplă pentru masterat novice.

În plus, costul acestui tip de finisaj este semnificativ mai mic, mai ales având în vedere că piatra naturală necesită, de asemenea, aplicarea după aplicarea pe suprafața unei compoziții speciale barieră de umiditate.

Cu toate acestea, contra în acest material este încă acolo - este mai fragil, dacă alegeți o piatră artificială a segmentului de preț mai mic. Găini mai lin (comparativ cu nativ), disponibil pe peretele pietrei ornamentale cu depășire minimă, altfel necesită netezirea suprafață suplimentară.

capac de finisare piatra artificiala


Finisarea capac cu o piatră decorativă, combinată cu o față de tencuit

Tehnologia placare piatra de bază

Dacă aveți de gând să înceapă să lucreze la finisarea plinte de piatră, nu uitați că mucoasa fundației este posibilă numai după cel puțin un an de la data de construcție a clădirii. Această cerință se datorează procesului de contracție a structurii.

Cum de a efectua o piatra naturala de finisare

În primul rând, cum să înceapă cu care se confruntă plinte din piatră naturală, este stabilirea zonei oarbe în jurul perimetrului. Dacă se observă amplasarea unei structuri particulare a dispunerii de contracție a solului, recomandăm echiparea colț de metal. Acest design va ține în siguranță, pietre, care pot cădea pur și simplu din soluția.

Zona in sine este fixat pe perete cu dibluri, cuie. În acest caz, suprafața fațadei ar trebui să fie netedă, și amorsat, potrivite pentru utilizare în exterior. În unele cazuri, capacul de izolare. De obicei utilizate pentru acest scop plăci de polistiren.

capac de finisare piatra artificiala

Faza de izolare a fundației înainte de a începe lucrul la decorarea pietrei capac

Adezivul bine fixat pe perete, este necesar pentru a remedia problema pe plasa de oțel, și deja pe grila de a aplica soluția și a pus piatra. Compoziția autoadeziv este selectată adecvat pentru lucrări de placare fațadă.

Înainte de stabilire pietrele trebuie să se stabilească pe teren pentru a pre-selecta forma și umbra lor în raport unul cu altul. Dacă materialul nu este complet plat, acesta poate fi tăiat cu un polizor cerc pentru tăierea pietrei.

capac de finisare piatra artificiala

Opțiunea pentru aspect de piatră naturală, înainte de tundere de construcție de bază

Când verificat pe o anumită zonă vor fi colectate pe pietre strat de soluție aplicat 1-1,5 centimetri și plasat pe un perete. Pentru cuplarea mai fiabile din piatră cu perete după instalare, fiecare caz ușor tamp sau ciocan din cauciuc.

capac de finisare piatra artificiala

Zidărie din piatră naturală pe soluție specială pentru finisare capac

rosturi Grout se efectuează după uscarea adezivului. Culoarea mortarului, puteți alege o mult mai deschisă sau mai închisă decât piatra pentru a da aspectul expresiv al fațadei. După uscarea completă a tuturor compozițiilor a fost spălată de suprafață a capacului și lac special barieră de umiditate acoperită.

capac de finisare piatra artificiala

Vedere din priza de perete fațadă după finisarea pietrei naturale în diferite nuanțe și cusături

Cum se efectuează o piatră artificială finisaj

Înainte de a lucra la instalarea de fațadă din piatră decorativă este curățată de toate tipurile de murdărie și la nivel off, dacă este necesar. Alinierea pereților va fi necesară dacă suprafața picăturii este mai mare de 15 milimetri.

În funcție de tipul de perete pregătire suprafață suplimentară. Pereții sunt realizate din blocuri de beton supuse crestătură, dar pentru clădirile din lemn vor avea nevoie pentru a strânge ochiurilor de plasă de metal și tencuit pe partea de sus.

capac de finisare piatra artificiala

Construcția de consolidarea ochiurilor de plasă pe anumite tipuri de pereți necesare pentru finisarea plinte de piatra

Apoi, peretele este procesat compoziția de penetrare adâncă primer. După uscare, puteți începe de stabilire a amorsa de piatră. Soluția poate fi un adeziv special sau convențional cu care se confruntă ciment. Experții de finisare recomanda a doua opțiune este mai simplu de utilizat și de cele mai bune caracteristici.

Piatra pe plinta poate fi făcută atât cu îndreptat, și fără ea. Mulți oameni preferă să păstreze articulațiilor în intervalul de 10-20 de milimetri, deoarece considera un aspect mai atrăgător. Dacă alegeți această opțiune, trebuie să excludă posibilitatea de umiditate între cusături.

Ca și în cazul anterior, înainte de aplicarea materialului descompus pe sol pentru a estima peretele „mozaic“. Dar piatră artificială este mai ușor de lucru - este posibil să se stabilească până la 2m² materiale, și va dura foarte puțin timp. Mai bine să ia pietre din diferite pachete de la suprafața de bază, ca urmare a placare se uită armonios.

Instalarea de piatră artificială pe fațada de zidărie începe cu elemente unghiulare. Stivuire rocă la suprafață, este important să se alterneze diferitelor exemplare de lungime, pentru a vrazbezhku avansat cusături, iar suprafața sa uitat la maximum naturale.

capac de finisare piatra artificiala

Atunci când finisare capac de piatră artificială, este important să se realizeze cusături între materialul instanțe vrazbezhku

Compoziția adezivă este aplicată materialului în sine și perete. Piatra este presată pe suprafața fațadei și ușor frecat. Apoi, pentru o putere mai mare de material de adeziune la peretele de piatră pentru a bate un ciocan de cauciuc. Pentru rosturile dintre pietre erau netede, fixe distanțiere speciale din plastic între ele.

capac de finisare piatra artificiala

Un ciocan de cauciuc pentru a ajuta mai sigure „pentru a pune“ piatră artificială pe o suprafață de perete

Atunci când întregul subsol este căptușit pentru a rezista tot timpul de uscare de adeziv (circa 3-5 zile), și construirea unui pistol de mortar aplicat. pastă specială va împiedica pătrunderea umezelii între cusături.

capac de finisare piatra artificiala

Chituirea cu ajutorul unui pistol de construcție între instanțe de piatră artificială în decorarea capacului

Piatra naturală necesită compoziție obligatorie barieră de umiditate de tratament se poate renunța la montarea piatră artificială a acestei faze de lucru. Cu toate acestea, mulți experți consideră că o astfel de acoperire se va extinde în mod semnificativ durata de viață a paramentului plinta.

respectarea strictă a tehnologiei de stabilire pe baza de piatră naturală sau artificială va garanta un aspect atractiv și viață lungă de decor fațadă, iar recomandările noastre vor ajuta să realizați în mod corespunzător aceste lucrări cu mâinile lor.