Cum de a construi un șemineu cu mâinile, instrucțiunea

Despre acest șemineu în casa lui vrea să aproape toată lumea. Dar, mulți oameni cred eronat că dota în propria casă, fezabilă financiar.

Cum să încărcați un șemineuÎntr-adevăr, pentru a construi cel mai mic, șemineu simplu, va trebui să plătească Pechnikov, doar un singur lucru aproximativ 100 000 de ruble la prețuri prescripție în vârstă de 5 ani. Crede-mă, care a spus că va lua mai puțin, probabil navorochat cu un nivel de presiune sau, cel puțin, atât de des se transformă. Dar nu fi supărat, de fapt, a pus un șemineu cu mâinile destul într-adevăr se poate toată lumea, iar banii, care iau stăpâni mai degrabă din cauza modei și prestigiul acestor clădiri.

Înainte de a începe să se răspândească poryadovkoy, aș dori să vă spun ce un dispozitiv de o astfel de concentrare, și care sunt caracteristicile sale zidărie.

Ce este șemineu, și dacă acestea pot fi încălzite

Șemineu - vatră deschis sau închis. Nu este o sursă de încălzire, astfel încât, dacă alegeți să salvați pe consumul de gaze, a pus soba sau cazan cu combustibil solid.

Constă semineu detașat de la baza fundației casei, un portal larg, uneori, ventilatorul (dar nu neapărat), coș de fum mansarda verticală și coșul de fum, lăsând pe acoperișul clădirii.

Care permite cuptorul să se încălzească casa? Design-ul oferă un coș de fum genunchi, cu o mulțime de curbe, un cuptor mic. Aproximativ vorbind, gazele fierbinți care intră în conducta începe să se deplaseze prin ea, încălzirea peretele cuptorului, care la rândul său generează căldură în casă, până când focul se stinge, nu arde prin și sa răcit cărămizi de cărbune.

Caracteristici semineu Dispozitiv, în special, un coș de fum și Focar drept (o curbă este permisă, dar nu mai mult de 30 de grade), în ele însele indică lipsa unor cavități structurale ale genunchiului, care permite gazelor fierbinți să circule în interiorul camerei.

Adică, în afara zidurilor sale rămân complet rece, iar camera nu a fost încălzit. Aici, desigur, s-ar putea spune că focul arde poate încălzi o cameră, cel puțin un pic, dar, de fapt, aproape tot aerul cald în muștele tub. Închideți supapa pentru arderea completă a cărbunelui, este imposibil - camera va fi umplut cu monoxid de carbon.

Unele caracteristici ale desenelor complexe, care sunt furnizate de către schimbătorul de căldură cu apă, dar eu vă întreb, uitați despre această metodă de îmbunătățire a utilității șemineu. În primul rând, apa va fi încălzită numai până la arderea lemnului, și în al doilea rând, pentru costurile de relocare, întreținerea și risipa de cuadratură utile, de dragul 10, maximum de eficiență de 15% a unui astfel de dispozitiv, pur și simplu imposibil.

Dar există, în plus față de valoarea estetică, avantajele semineului? Fără îndoială. Șemineu pompă de circulație a aerului excelent. Când deschideți valva - modul perfect de a aerisi camera fără curenți, și reduce umiditatea din cameră atunci când este în exces și pe de altă parte, hidratează, atunci când aerul este prea uscat.

seminee soiuri

Seminee în locația sa pot fi:

Conform caracteristicilor structurale:

 • Individuale, care este doar seminee clasice
 • Sobele - un design care combină cuptorul și șemineu într-o singură, dar, cu toate acestea, sunt situate pe diferite părți ale focarului, și fiecare dintre ele are propriul coș de fum.

Șemineu în apartament

Nu există reglementări, potrivit căreia ar fi necesară pentru a obține permisiunea de a construi un șemineu în casă. Cu toate acestea, în apartament, acesta este de fapt vis imposibil. Necesitatea de a obține o grămadă de permisiuni, trec „milioane de“ cazuri - din capitala la serviciul de pompieri, și, în plus, trebuie să trăiești la ultimul etaj pentru a obține coș de fum și pentru a calcula sarcina pe tavan, astfel încât să nu depășească normele, 150 kg / mp. m În acest caz, este mai bine să se limiteze artificial semineu -. electrice.

Ce foc

Puteți crea un adevarat focar de:

 • Cărămidă - roșu sau cuptor refractar
 • Beton (metoda cofraje)
 • Piatra refractare, mai mult moloz
 • Metal. Dar, de regulă, achiziționat modele

Cel mai ieftin și mai ușor material - coș de fum din cărămidă roșie. Acum, vă voi spune cum puteți salva pe achiziționarea de materiale.cuptor de cărămidă modernă nu diferă atât de mare rezistență, cu toate că utilizarea sa și, personal, prefer vechi, călcâiul. Cumpara-l pe o piață normală de construcție, este aproape imposibil, dar să cumpere la un cost foarte scăzut, și este posibil cu ea.

În fiecare sat există un cuptor, care se năruie mai devreme sau mai târziu, sau sunt modificate special pentru încălzirea cu gaz. Și, în multe case, vechi de această cărămidă este, de asemenea, se încadrează în afară. Anterior, și, în principal acum, cuptor, acasă, a pus pe zgura. Deci, dacă aveți posibilitatea de a cumpăra sau de a vă oferi chiar liber, este b / o cărămidă.

Trebuie să fie posibil să se îndepărteze din soluție, cărămidă, mult mai shimbarea în funingine, desigur, este mai bine să nu luați în același timp.

În selectarea, alegeți o bucată de material sau jumatati, mai important, că nu se răspândească și nu au avut fisuri semnificative. Tu acolo și va avea nevoie de toate piesele 600, nu mai mult sau mai puțin (în funcție de design).

Veți avea nevoie, de asemenea, potrivit ca magazinul este în valoare de bani mare. Din nou, în cazul în care bugetul este limitat, care rulează la un metal de fier vechi locale, și-l cumpere la prețul de metale feroase.

Clay, de asemenea, este plin de sate, sunt acum gaura de scurgere foarte frecvente, fundații adânci, după care este săpat o grămadă de lut. Clay aveți nevoie, fără impurități, încercați să-l aleagă fără pietre și pământ.

Asta e tot. Va trebui să cumpere mai multe părți, ciment și nisip pe fundație, șurubul și grătarul de foc. Valoarea maximă, materialul achiziționat în acest fel, va costa mii de 10, nu mai mult. Și dacă nu, o mare parte din ea va primi gratuit.

Desigur, acest lucru se aplică numai șemineu din cuptor de cărămidă roșie - restul va fi mult mai scumpe.

Acum, să vedem ce ai nevoie pentru a pregăti un instrument:

 • Tub pentru cărămizi de înmuiere
 • Cada sau galeata pentru înmuierea lut
 • Cupă pentru p / p soluției
 • mistrie
 • nivel
 • bulgară
 • ciocan
 • ruletă

Deci, ați pregătit tot ce este necesar pentru construirea șemineu, acum uita-te la caracteristicile sale zidărie.

În primul rând, este necesar să se aranjeze fundație. penetrarea lui ar trebui să fie de ordinul a 1-1,5 metri. Pereții subsolului trebuie să fie separate de baza centimetrii casei de 10. În nici un caz nu le leagă. Contractia, ei vor trage reciproc.

Fundamentul poate fi:

 • turnat cofraje
 • cărămidă
 • cofraje de încărcare

Când fundația este gata, este pus pe partea superioară a stratului de material pentru acoperișuri și umplut cu o sapa de lut cu nisip fin. Unic fundament pentru a vedea camera de ardere ar trebui să meargă 30 de șemineu.

Acum să vorbim despre soluția.

Pentru țevi de fum din zidărie și sol poate fi utilizat:

 • mortar de var-nisip într-un raport de 1/2 sau 1/3 (var stins)
 • Ciment și nisip într-un raport de 1/3 sau 1/6, atunci dependent marca de ciment.

Pentru vykladyvaniya „corp“ șemineului cu ajutorul unui mortar de argilă cu nisip (1/1, 1/2). Atunci când această argilă îmbibate în prealabil pentru knock si se framanta bine, nu ar trebui să fie impurități, agregate, și așa mai departe. Pentru a vă asigura semineu dvs. nu este rupt, verificați calitatea soluției. Ar trebui să fie uniforme în consistență și o rampă netedă, cu o spatula. Dacă rulati mingea de la el, cu un diametru de 5 cm, uscate si arunca de la o înălțime de un metru, acesta nu trebuie să se năruie. Iată o soluție este destul de potrivită pentru zidărie.

Brick, de asemenea, trebuie să preînmoaie, dacă utilizați roșu, care se află pe robinet, dar, în general, la dispariția pop-up pe suprafața bule de apă.

țeava de gaze arse trebuie să meargă liber. Vă rugăm să rețineți că arborii avântate pe el sau ceva de genul asta, va preveni pofte.

Conducta trebuie să fie deasupra nivelului acoperișului, iar secțiunea transversală nu este mai mic de 1:10 a cuptorului, și de preferință do 01:15 (14 x 27 cm).

În mod avantajos, dacă forma este circulară sau pătrată, dreptunghiulară, mai puțin preferat.

Asigurați-vă că pentru a contempla un loc de trecere. Acesta va proteja interiorul țevii din resturile care se încadrează.

Materialul pentru conducta este de obicei o cărămidă, dar dacă ați ales azbest, diametrul său exterior trebuie să fie de cel puțin 25 cm.

Sfaturi pentru stabilire

Poryadovkoy șemineu puteți lua pe o resursă dovedită sau voi, pe măsură ce timpul se va răspândi volumul de lucru lor. Principalul lucru este să-l respecte, și atunci nu va avea probleme cu tracțiune și distrugere.

Chiar dacă sunteți un kladochnik experimentat, nu se așteaptă să se stabilească un șemineu într-o singură zi. În timpul zilei, puteți pune mai mult de 5 linii, în caz contrar ele vor răspândi, și sunt răspândite.

Rosturile trebuie să fie mai mare de 5 mm, încercați să le facă uniform, nivelul de utilizare.

Pentru a lucra și a vedea cum va arăta în proiectarea final, puteți lua designer de „LEGO“, cu piese de mari, practic fiecare copil - sau nepotul său, sau poate doar cu prietenii au un copil, această jucărie este. Ar trebui să fie parte și întregi, și jumătăți și sferturi, astfel încât problemele pe care nu va avea un poryadovkoy construi.

Wood Rod - dureri de cap principala a fiecărei gazde. Așa că a fost bună:

Timp curat camera de ardere țeavă, ashpit

Burn în vatra așchii de lemn exclusiv uscat, incinerați de gunoi, PAL și t. D.

Dacă conducta de evacuare colectează condens, izolat sau ei pre-Melt aparat schepami sau hârtie, încălzirea astfel construct

Înainte de primul foc este aprins, așteptați uscarea completă a semineului după stabilire
Aveți grijă că, în timpul asamblării, la coșul de fum au fost fără cocoloașe și noduli proeminente soluție caramida
clar observa semineu poryadovkoy și recomandări pentru amenajarea coșului

oblitsevat

Îmi place un șemineu fără placări la exterior, dar de multe ori, oamenii încercați decât să se închidă. Amintiți-vă - nu se incalzesc pereții exteriori, ceea ce înseamnă că se poate utiliza orice material, atâta timp cât în ​​jurul Firebox, combustibilul, nimic nu a fost înșurubat el însuși Focar, interiorul nu este necesară pentru a acoperi.

Cele mai populare materiale de finisare pentru șemineu:

 • piatră
 • ghipsocardon
 • Gresie, faianta si gresie neteda