Cum să crească un copac de cafea la domiciliu, locul de grădină, cabana și plante de apartament

Cultivarea cafelei la domiciliu
Timp de mulți ani, arborele de cafea - una dintre cele mai preferate culturile de interior de la cultivatori în multe țări. La domiciliu, puteți crește un copac, plantat în sol și, boabe de cafea bine coapte proaspete. Amplasat într-un loc cald, acestea sunt ușor de încolțească în turbă umed sau sol frunze.Cafea gen sau cafea arborele (Coffea), care face parte din familia Rubiaceae, există până la 100 de specii de arbori și arbuști tropicale.

În arborii de cafea sălbatice cresc în regiunile tropicale din Africa și Asia, precum și în Madagascar. Cultura este crescută doar câteva specii, cu plantațiile cele mai extinse ale acestei culturi sunt plasate în multe țări din America de Sud și Asia de Sud-Est.

înmulțirii semințelor

boabe precipitați în ghivece mici, la o adâncime de 1,5 cm. Grundul este compus din părți egale de pământ gazon, humus și nisip, ca ingrasaminte superfosfat introdus (100 g în 5 litri de sol). Germinarea semințelor la o temperatură de cel puțin + 20 ° C are loc dupa 1 luna 1.5. răsaduri de udare efectuate în mod regulat, ca uscarea stratului superior al solului în ghivece.

Păstrați boabele de cafea verde pentru plantarea în care nu este recomandat pentru o lungă perioadă de timp, deoarece își pierd repede germinarea lor. Semințele au zăcut timp de peste un an, nu sunt potrivite pentru plantare.

Grija pentru un copac de cafea

Planta este modest, nu este dificil să aibă grijă de, dar este necesar să se încălzească o cantitate suficientă de lumină, aer proaspăt și udare regulată. Odată cu debutul temperaturilor pozitive stabile plantele pot fi păstrate pe un balcon sau loggie, pentru vara - face la grădină, oferind o penumbră ușoară. Abundența de lumină - cheia pentru cultivarea cu succes a arborilor de cafea, înflorire abundentă și fructificare.

Ca un grund poate fi folosit și amestecul finit este universal pentru plante de apartament.

Prin umiditatea și hrănire arborele de cafea este mai solicitant decât compoziția solului. Udarea se efectuează în mod regulat, folosind apa la temperatura camerei, distanțate pe tot parcursul zilei.

În timpul verii, udarea este mai abundent în iarna - un moderat, dar solul în oală nu ar trebui să fie uscat. În plus, plantele ar trebui să fie pulverizat în fiecare zi și în mod regulat ștergeți frunzele cu un burete umed pentru a îndepărta praful și urmele de picături de apă. Uscarea frunzelor sfaturi probelor de uscăciune excesivă a aerului.

În zilele de iarnă geroase la aerisirea camerei arborelui de cafea pentru a fi protejat de aer rece, în caz contrar frunzele pot cădea.

Cultivarea cafelei la domiciliu - consiliere profesională

Devine din ce în ce mai mulți fani să crească în copaci de cafea acasă. Și ei o fac în principal, nu pentru boabe aromatice, și datorită harului acestei plante.

Apariția unei cafele acasă

În condiții de cameră tipul cel mai utilizat pe scară largă de cafea arab. Înălțimea plantelor și 1,5 m are alungite frunze de culoare verde închis. Înflorește de primăvară până la sfârșitul verii, cu flori mici, albe, cu o aromă delicată. La locul florilor se coc fructe de padure dulceag sedobnoe rosii. plante înflorite în vârstă de 3-4 ani.

condițiile de cultivare cafeaCultivarea arbori de cafea în lumina solară difuză, în timp ce în umbra de dezvoltare încetinește și înflorire are loc. În lumina directă a soarelui frunze curl și zbârci, acestea apar arsuri. Planta nu este foarte atasata de, atunci când se mută într-un alt loc, din cauza acestei poate „refuza“ Bloom și dea roade.

Cafea udă abundent cu apă moale, într-o perioadă de creștere activă, având grijă să se evite stagnarea apei în baia de ulei și sol. Până la următoarea pornire udare când suprafața solului este uscat ușor. În timpul iernii, udare reduc. La planta afecta favorabil de pulverizare de apă de vară moale.

Între primăvară să se încadreze temperaturii nominale de 22-24 de grade, iar în planta de iarnă mai bine să conțină în condiții mai reci, la 16-18 de grade.

În timpul sezonului de creștere puietul hrănite o dată la 3-4 săptămâni de îngrășăminte complexe pentru plante decorative-foioase. În toamna Fertilizarea începe să se reducă și chiar eliminarea iernii.

Cafeaua este propagată de semințe și în mod vegetativ. Deoarece semințele își pierd rapid viabilitatea, acestea sunt semănate imediat după recoltare, separat de pulpa. Semințele sunt plasate în amestec brichetă de turbă și nisip, apoi se pune într-un loc cald, cu umiditate ridicată. După germinare răsaduri în etapa de formare a primei perechi de frunze se arunca cu capul în vase mici de sol cu ​​un acid și pus într-un loc umbrit. Așa cum sunt transplantate creșterea plantelor lor.

Când vegetative de propagare folosind butași. Dar această metodă este rar utilizată, ca butașii să prindă rădăcini prost. Dar, în cazul în care plantele reușesc să crească de la butași, ei încep să înflorească și dea roade mult mai devreme decât cele. care sunt cultivate din semințe.

  1. Vârfurile lame de frunze veșteji, frunze plictisitoare - aer uscat. Spray planta in zi de mai multe ori.
  2. Frunze rândul său, maro, moarte pânză - arsuri solare. Mutați planta în loc mai puțin soare.
  3. Frunze vene galben și frunze verzi - sol suficient acid. Instalația trebuie să fie transplantate într-un substrat mai acid.
  4. Frunze galbene și putregai și cad - udare excesivă. Reduce plantele de udare.
  5. Necroza de frunze, pete de diferite forme și culori - o violare a apei și a hranei.

Dăunătorilor plantelor găsite: mealybug, afide, scara Jose, musculiței albe de seră. Sub rezerva de îngrijire și de condițiile de creștere a plantelor corespunzătoare este rareori afectată de dăunători. Dacă acestea sunt încă acolo, în lupta cu acestea sunt cele mai eficiente insecticide „Karate“. "Aktellik". "Decis".

Apariția cafelei ca o băutură cunoscută pentru toate conectate cu o singură istorie. Odată ce un cioban a observat că după ce mănâncă boabe de cafea caprele sale devin timp foarte activi și lung nu se poate calma. Oamenii au decis să încerce coaja uscată a boabelor de a face o băutură, apoi a început să se aplice de cereale deja prăjită. Acesta este acum cunoscut pentru mai mult de 100 de soiuri de cafea.

Mai jos celelalte intrări pe tema „Cottage și grădină - cu propriile lor mâini“

Am plantat sămânța arborelui de cafea. Acum am un germene de o înălțime de aproximativ 10 cm. Spune-mi cum să aibă grijă de exot că planta este bine dezvoltat?

Dimineața începe cu cafea!
vecinul meu a fost mult timp „rasfatati“ o cafea din copac lui acasă. Ea mi-a dat câteva boabe mature. După cum sa dovedit, să crească un copac de cafea mai ușor decât pare.
Înainte de plantare boabe spălate sub jet de apă pentru a îndepărta mucoasă, și apoi înmuiate într-o soluție roz de permanganat de potasiu, timp de 3 ore, timp în care au pregătit terenul: sol gazon mixt, turbă și nisip râu într-un raport de 2: 2: 1 și prolil soluție de permanganat de potasiu. Semințele sunt plantate la o adâncime de 2 cm, cu un interval de 4 cm. Semințele sunt plantate lateral jos plat, muguri apar mai devreme.
După plantare, solul udat în mod regulat, iar o lună mai târziu a venit prima lăstari. Când trandafirul frunze. răsaduri sunt mutate în cupe mici. Odată cu creșterea plantelor transplantate în ghivece mai mari. „Sigur,“ Am o opțiune de copac este în creștere în capacitate de 15 litri.
În al treilea an al arborelui meu cafea inflorit. coroana în formă de topping capetele de muguri laterale. El a suferit vara în grădină, iar în timpul iernii pentru a păstra animalele de companie în cameră, dar departe de baterie.
După fiecare iarnă de udare necesar soluție de îngrășământ de plante (3 g de potasiu și 5 g de azotat de amoniu în 1 litru de apă), iar două săptămâni mai târziu am fertiliza orice substanțe organice. Acum am infuzat, de asemenea, propria lor de cafea!

Am fost cresc plante de cafea în casă. Dar lăstarii cresc rapid, și în curând copac ajunge la tavan. Am găsit o soluție. Arborele de cafea are două tipuri distincte de muguri -Central și laterale ale fructificare. Dacă maneta de rădăcină tăiate din muguri laterale, el crește Bush, fără o tulpină centrală. Acest arbust creste in inaltime si fructificare regulate si abundente, iar fructele sunt legate nu numai la creșterea din anul precedent, dar chiar la baza tufei.