Cum să lustruiască o piatră la domiciliu, serviceyard-confortul casei dvs. la îndemână

pietre la fel de șlefuit

Inele cu pietre radiante și inlay, pandantive, cercei, butoni și alte bijuterii cu pietre. Instrumente de scris, sculpturi, coloane, plinte și pereți. In toate aceste exemple, și nu numai în ele, pietre îndeplinesc perfect rolul de artă, sculptură și de construcție de încadrare, care deservesc partea principală pentru compoziția artistică-aplicată. Iubitorii de piatra colecta toate mineralele, inclusiv minereu de rocă. De exemplu agat, Jasper, siliciu și forme intermediare ale acestor minerale. Astăzi veți învăța cum și ce să lustruiască piatra în casă.Fosta frumusete

Pentru a reveni la fostul său frumusețea pietrei, vom folosi următoarele materiale:

 1. Șmirghel cu dimensiuni diferite de cereale.
 2. țesut moale sau roți de polizat (de prelucrare).
 3. produse chimice speciale pentru piatră.
 4. Inele de slefuire.
 5. Nisip.

Întreaga polizarea este împărțit în etape, fiecare etapă va fi descrisă în ordine.

Cleaving sau tăiere

Cojit și spălat pietrele ar trebui să fie sortate.

Important! amatori cu experiență care cunosc afacerea lor, sunt în piatră astfel de reduceri plane, prin care le puteți vedea jocul de culori, amintind de peisaje, si chiar portrete.

Înainte de a începe să lucreze la meserii, este necesar să:

 • piatră Split, elimina toate inutile.
 • Despicare (preparare) din eșantioane mari ar trebui să producă adaptări speciale: clemei cu doi dinți din metal călit sau un viciu, în care două unghiuri montate cu dinți pobeditovymi.
 • piatra tăiat cu diamant roți speciale și ferăstraie diamant disponibile pe piață.

Masini-unelte pentru tăiere, șlefuire pot fi colectate pe baza dispozitivului de foraj ascuțitoare electrice sau electrice EZS-1.

Important! Ea are două arbore de ieșire, o - cartuș echipată 6, celălalt - un disc abraziv sau o placă specială se confruntă cu un strat de diamant. Puterea acestui dispozitiv EZS-1 0,25 kW, viteza de rotație 2800 min.

Acesta poate fi operat pentru prelucrarea pietrei și alte tipuri de energie electrică în intervalul 0.25 - 0.5 kW și o frecvență de rotație între 1500 și 3000 rpm. Instalarea dispozitivului vine cu speranța că va trebui să manipuleze mărimi de disc și unghiuri diferite.

pietre la fel de șlefuit

Ce ar trebui să fie luate în considerare în cadrul lucrărilor:

 • Izolare fonică a mașinii de jos sertar Msua piedestal și suporturi sunt tapițate cu cauciuc sau simțit.
 • Sub masa mașinii suplim au pus o tavă de apă pentru răcirea regulată a cercului de tăiere.


Important! Pentru a reduce frecarea, poate fi adăugat la soluția apoasă de săpun.

 • Al doilea baia de apă montat sub placa frontală.
 • La tăierea pietrei alimentate de-a lungul șinelor de ghidare, a cărei poziție este controlată de grosimea elementului de tip placă tratată care urmează să fie tăiat.
 • alimentare cu piatră - rotație înainte a roții de tăiere, totul este simplu.
 • Apa de răcire poate fi alimentat cerc și umezit prin bucata de spuma de cauciuc, care ține mâna stângă pe partea laterală a roții de tăiere.

Important! mana dreapta serveste ca piatra. Elemente majore mai bune pentru a păstra ambele mâini și spumă, împreună cu piatra să apese unealta.

 • Pentru stabilitatea elementului de margine rocă naturală a pre-tăiate pentru a obține suprafața de sprijin.

Important! Ca o opțiune - puteți seta, de asemenea, piatra într-o cutie de carton special preparate, se toarnă ciment și după plin de piatră cura tăiat cu cutie de ciment. Dacă ați utilizat acest tip de tăiere, apoi se îndepărtează cu atenție la sfârșitul cimentului său.

 • Pentru a tăia piatra mai mare, este incizată, iar canelurile tăiate marcand trei pene de plăci subțiri din oțel. Materialul este împărțit de o ușor izbitoare pene.

Important! In acest mod, care este tăiat elemente, dimensiunea care depășește ușor diametrul sculei de tăiere.

 • Dacă aveți un element de cracare este valoros pentru tine de rasa, înainte de locul lui bruscă de dimensiuni defect cu adeziv epoxidic. Fisuri contururile unui creion pe o suprafață umedă - deci este mai bine să fie văzut.

Important! Înainte de dimensionarea piatră ar trebui să fie uscat, care nu este în crăpăturile din stânga apă. Acest lucru se face după cum urmează: se încălzește deasupra Plitele, și după - se răcește la aproximativ 60 ° C În materialul fierbinte cu un tampon de bumbac perie sau aplicat de-a lungul fisurilor selectate adeziv epoxidic deoarece pătrunde mai adânc și mai rapid se solidifica. Piatra devine suficient de puternic, și ca rezultat - se va tăia mai bine.

La domiciliu, utilizați un bulgar obișnuit, conduce pe piatră. prelucrare mai precisă a subiectului necesită utilizarea de mașini de tip „fabrica“, cu un metal, de preferință, o platformă mobilă.

Când șlefuire utilizare șmirghel (cereale grosier), în plus față de hârtie, folosiți nisip sau piatră ponce. Această fază se termină atunci când vezi pe suprafața unui orizont plat.

Important! De multe ori trebuie să eliminați 3-4 cm.

Nisipul poate fi atât manual, cât și prin intermediul, de exemplu, polizor unghiular (polizor).

Ca urmare a timpului de măcinare pentru a lustrui piatra. La domiciliu, acest lucru se face folosind instrumente speciale, cum ar fi de lustruit sau ceruri.

Cei mai mulți artiști recomandă utilizarea substanțelor pe bază de ceară. Remediu este aplicată pe suprafața de pietriș și freacă o cârpă de lustruit sau un cerc până la final.

Tratamentul de suprafață

Acum trebuie să acopere caldarîm de mijloace de protecție și decorative. Există mai multe instrumente cu diferite proprietăți de pe piață: unele - structură de rocă izolate, unele - da materialul „aspect umed“.

Principalul lucru atunci când aleg - să nu conducă la preț, și se referă la faptul că eforturile tale nu sunt în jos tubul, deoarece aceasta înseamnă calitate scăzută și poate face acest lucru.

Important! Unele substanțe din compoziție poate intra în reacție și strica obiectul mândriei tale.

gravură

Gravura - este posibil cu dispozitivul pentru a efectua punctul de lucru, sau prin utilizarea unui set de dălți pe piatră și ciocan. În acest caz, finalizarea corodare, este necesar să se lustruiască piatra, folosind un burghiu electric și duze pentru lustruire.

La primirea unei astfel de cunoștințe, sunteți gata să lustruiască piatra în casă. Din nou, amintiți-vă regulile de siguranță. Daca nu sunt încrezători în abilitățile lor și nu au avut niciodată experiența, este mai bine să utilizeze serviciile profesioniștilor în acest caz. Acest proces este destul de consumatoare de timp și dificil, așa că trebuie să se pregătească, și apoi începe.