Cum să păstrați tomate mai proaspete

Cum să păstrați tomate

Dacă a existat un rating de popularitate de legume, tomate, fără îndoială, ar fi câștigat primul loc în ea. Și cu o marjă largă de rivali. Krasnobokie și suculent, ele sunt bune, deși salata, chiar și un pic de zahăr. Asta e doar se bucură roșiile proaspete în latitudinile noastre gestiona mult timp: ar trebui să scadă în mod serios se afirme ca acestea dispar și tarabele din piață, și rafturi. Și așa aș dori să păstreze tomate mai proaspete! După conservare - nu este la fel ca și cele elastice fructe proaspăt recoltate, delicioase ...


Despre proaspăt nu ajuta, dar asta e despre cantitatea de stocare și poate podsobit. Pentru că noi știm, atâta timp cât vom păstra roșiile proaspete. Și dispus să împartă aceste informații cu tine.

Cât timp pot LĂSAȚI TOMATE?
Pentru a începe, să definim ceea ce ne putem aștepta în general. Pot să păstreze roșiile proaspete până la Anul Nou? Sau ei vor sta cu excepția cazului în câteva săptămâni de depozitare? Răspunsul depinde nu numai de acțiunile tale și, mai mult decât atât, dorința ta. Termenul tomate de stocare este definit de mai mulți parametri care trebuie să fie luate în considerare, dacă doriți să păstrați roșiile proaspete pentru atâta timp cât posibil:

1. tomate cu efect de seră sunt stocate mai rău decât cultivate în teren deschis. Poate că, roșii la sol sunt pur și simplu mai bine adaptate la mediul de testare și de luptă „hardened“ pentru supraviețuire. Dar faptul rămâne: la tomate conservate mai mult, acestea ar trebui să fie din grădină.

2. Sunt crescute special soiuri de tomate pentru depozitarea pe termen lung. Cel mai cunoscut dintre ele - Masterpiece, Longkiper și Giraffe. Numele Sondare, nu-i așa? Dar, cel mai important, că acestea pot rezista la o depozitare pe termen lung și / sau de transport decât alte soiuri. Aceste informații vor fi utile pentru cele mai multe grădinari, care se pot dezvolta propriile lor legume dorit. Dar atunci va fi capabil de a cumpăra roșii proaspete doar astfel de specii - nu trebuie ratat.

3. Roșiile au caracteristici care nu au toate legumele: ele pot smulge necopt la coapte mai târziu, ei deja în timpul depozitării. Această abordare se extinde mult viața de tomate proaspete. În primul rând, gogonele mai rămân intacte. În al doilea rând, la începutul depozitării în formă matură obținute întârziată.roșii coapte pot fi achiziționate timp de aproximativ trei zile în avans, după care legumele neconsumate încep să se ofilească și putregai. Dacă ați pus imediat roșii în frigider, puteți conta pe siguranța lor în timpul săptămânii. Tomate cu o cârpă densă se poate afla într-o specială „legume“ compartiment frigider 10 zile, dar acest lucru este riscant. Dar se răcească roșii proaspete mai mult decât până la 2-3 ° C nu sunt recomandate: tomate nu tolerează congelare și după decongelare se deterioreze foarte repede.

CUM SE PĂSTRA TOMATE LA noul an?
Dacă înainte ați avut vreodată mult timp pentru a păstra legume proaspete, este puțin probabil că va avea timp să stoc pe tomate verzi, sau alege un anumit brand. Deci, vom avea de a face cu ceea ce avem - adică, de a asigura stocarea de tomate deja maturate. În acest caz, metodele tradiționale, împreună cu descoperirile științei moderne, oferă aceste moduri de a stoca tomate:

2. Depozitarea în vid.
roșii proaspete pot fi stocate în bănci și alte metode.
Pentru a face acest lucru aveți nevoie exact același borcan de trei litri (steril și uscat, desigur), în primul caz, dar în loc de pudră de muștar - alcool.
roșii proaspete tselenkie spălare mici și complet uscat. Aranjați pentru bănci, încercând să nu apăsați ferm, doar pe partea de sus a reciproc.
In fiecare vas umplut cu rosii, se toarna 2 linguri de linguri de alcool.
Închideți borcanele curățați capacele, dar nu se rostogolească în sus.
Așezați cutiile orizontal și plimbare la tomate ca este necesar să se umezește cu alcool.
măsuri suplimentare trebuie să fie foarte rapid și fără probleme, așa că pregătește imediat tot ce este necesar.
Pune lângă un fitil lung, se potrivește (brichetă), capacul si masina pentru fălțuire cutii.
Scoateți borcanele din capacul temporar.
Capătul inferior al fitilului în borcan, foc la cealaltă parte.
De îndată ce alcoolul lumini, apoi închideți borcanul și suflece ei bine.
Face acest lucru cu toate băncile.
Dacă se poate face totul corect, vei primi roșii absolut întregi: ei nu au timp să te arde, iar alcoolul va arde imediat în bănci, împreună cu oxigenul.
Rosiile sunt într-un vid, care le va salva definitiv.

Cum se păstrează gogonele proaspete?
Stocarea într-adevăr pe termen lung este posibilă numai în cazul în care piesa de lucru nu este destul de tomate coapte. roșii proaspete așa-numitele lapte maturitate pot fi salvate numai până toamna târziu și / sau sărbătorile de iarnă, dar, de asemenea, la restul iernii. Dar nu face fără respectarea strictă a tuturor regulilor de recoltare și depozitare de tomate:

CUM SE PĂSTRA ROSII mai proaspătă?
Pas cu pas - este foarte convenabil, dar mai multe informații nu strică niciodată. De exemplu, este util să se știe că informațiile conținute în tomate acid folic accelerează coacerea lor. Prin urmare, gogonele, destinate pentru depozitare, nu puteți păstra aproape de fructe rosii coapte. Dar când vine vorba de a utiliza piesa de prelucrat timp, scoateți numărul dorit de tomate verzi stocate și plasați în apropierea de tomate coapte sau alte fructe (banane, mere). În plus față de toate cele de mai sus, rețineți că păstrarea roșii proaspete - este nu numai pentru a păstra frumusețea și aspectul „marcă înregistrată“. Este important să nu se piardă în beneficiul roșii proaspete și conțin vitamine. Decoreaza masa de Anul Nou și poate fi legume murate, dar utilitatea roșii proaspete nu va înlocui orice conservare a sănătății. De aceea preparate de succes și bucura de masă pe tot parcursul anului!