Cum se face o clisma care alăptează (nou-născut) pentru copii

În timp ce un nou-născut sau a unui sugar masă la sân, despre obiceiurile intestinale nu se poate în mod special îngrijorat. În cazul în care copilul este calm, bine-câștigă în greutate, mișcările alăptării intestinale pot fi de la 1 până la 10 ori pe zi (a se vedea cât de mult timp pooping nou-născut). Dar dacă un copil pentru o lungă perioadă de timp nu poate merge la toaleta, va trebui să ia unele măsuri, precum și tuturor mamelor care ar trebui să știe cum să facă o clismă pentru copilul său care alăptează să facă nici un rău.Cum sa faci copilul o clismă

De ce și în ce cazuri fac o clismă

Cum sa faci copilul o clismă

clisma pere

De la începutul adăugării la alimentarea cu formula de lapte pentru copii adaptat, au nevoie de ceva timp pentru a monitoriza funcționarea intestinelor. Cu toate că amestecul are cât mai aproape posibil de laptele uman, corpul copilului nu a fost încă să le adapteze pentru tine. În cazul constipației ocazionale (în cazul în care copilul nu este pooping de exemplu, zilnic), părinții ar trebui să poată, fără frică și probleme de a face un pic de clismă copil nou-născut. DAR, în cazul în care constipație apar în mod constant, au nevoie de consultanță de specialitate, caz în care nu este necesar să se auto-medicate.

La domiciliu sugari clismă face pentru:

 • administrarea de medicamente;
 • gut de curățare constipație;
 • cu intoxicație alimentară.

Scopul acestor proceduri: în primul caz - pentru a accelera acțiunea medicamentului de rapid la introducerea sa, în al doilea - pentru a spori peristaltismul pentru a elimina fecale prin iritație mecanică a membranei mucoase a lichidului intestinal.tipuri de clisme

Clisma poate fi 4 tipuri:

 1. Curățarea. Fa apă fiartă convențional la temperatura camerei. Apa rece va spasme și suge prea cald corpul și nu va afecta.
 2. Dozajul. Asigurați 30 de minute după curățare. Temperatura de soluție de medicament trebuie să fie de cel puțin 35 de grade, adică, clismă care urmează să fie absorbită este corpul copilului de a acționa.
 3. Ulei. Face cu constipație într-un nou-născut cu vaselina. cânepă sau ulei de floarea soarelui, încălzite la 37 de grade. straturi de ulei peretele intestinal si are un efect laxativ usor.
 4. Sifon. Face numai în cazuri de intoxicație severă, și numai un specialist.

Aparatele formularea corectă a unei clisme

Înainte de a pune o clismă, verifica cât de mult lichid poate fi introdus în intestinul copilului nou-născut, în funcție de vârsta sa.

 • Copil 1 lună - introduce nu mai mult de 25 ml de lichid;
 • Până la 6 luni - 30-60 ml;
 • 6 la 1 an - 120-130 ml;
 • De la unu la doi ani - 200 ml;

Cum sa faci copilul o clismă

administrarea corespunzătoare a clismei

Pentru a salva copilul de la sentimente neplăcute, prezentăm instrucțiuni pas cu pas despre setarea clisma:

 1. suflantă clătește cu apă clocotită, câștigând-l de câteva ori în recipient. Înainte de a începe formulare de clismă TREBUIE să verifice presiunea reziduală a apei calde pe interior cu un ventilator pentru a evita arsurile mucoasa rectală.
 2. Așezați copilul pe spate și ridicați picioarele în sus.
 3. Se umple clisma 100-150 ml apa calduta (nu peste 28-30 ° C).
 4. Se îndepărtează excesul de aer din pere (stoarce bec până când lichidul).
 5. Lubrifia vârful cu bec de cauciuc jeleu de petrol și trecerea anal a copilului și ușor, fără efort, intra copilul anus 3-5 cm.
 6. Start comprima lent clismă. La golirea recipientului, fără a deschide, trageți cu atenție clisma.
 7. Strângeți și țineți fesele copilului sunt atat pentru o perioada de timp, astfel încât apa nu se scurge imediat.
 8. Câteva minute mai târziu, copilul este sigur să apară nevoia de a defeca.

clisma pentru sugari face foarte atent! clismele nu sunt recomandate pentru a face de multe ori! Este mai bine să se consulte un medic.

Cum sa faci copilul o clismă
mai mult și câteva sfaturi cu privire la acest subiect: