Gărgărița pe căpșuni modul de a lupta decât pentru a trata, remedii populare

gărgărițele căpșuni daune reduce randamentul cu 60 -70%. Aceasta provoacă daune extrem de mari pentru insecte în primăvară, când tulpinile de flori ridica deasupra frunzelor, și sunt formate muguri. Este important să nu rateze această perioadă, și să ia măsuri pentru a distruge și de a respinge dăunători.Gărgărița cum să lupte

Descriere gărgărița

Gărgărița cum să lupte

Gărgărițele ascund sub frunze moarte sau în stratul superior al solului, în aceeași iarnă.

Ei se trezesc în mijlocul primăverii. Căpșuni sau căpșuni - prima plantă, care sunt gărgărițele daunatoare. Apoi, ei sunt în mișcare pe zmeură, mure, daune bloodroot. Ele se hrănesc cu frunze și pețiolele de căpșuni. Ouăle sunt stabilite în interiorul boboci de flori.

Gărgărițele în căpșuni în timpul floare

Periculoase nu gărgărițele care se hrănesc în detrimentul frunze și pețiolele și faptul că își depun ouăle în interiorul mugurilor formate.

Cel mai mare prejudiciu care au soiuri timpurii de căpșuni, soiuri târzii sunt deteriorate într-o măsură mai mică.

Atunci când tulpinile de flori cu muguri se ridice deasupra frunzelor, femele dăunătorilor trompă lungi străpung mugurelui și depun ouăle în interior. De obicei, într-un mugure este un ou. Aceste insecte sunt foarte prolific, o femela depune până la 100 de ouă. O săptămână mai târziu, oul apare larvă. Se hrănește cu interiorul mugur. După 3,5 săptămâni pupă larve. Gândacii emerge din pupele după 10 zile.

Peduncul pe care nadgryzaet Bud gărgăriței. Din acest motiv este de rupere o crenguță și începe să se usuce. Zasohnuv complet Bud cade la pământ. În interior este o păpușă.

Pentru a preveni deteriorarea mugurii, este necesar să aibă timp pentru a procesa căpșunile chiar în momentul când gărgărițele sunt gata să-și depună ouăle. Nu este ușor, deoarece tulpinile de flori cu muguri se poate ridica deasupra frunzișul rapid, în cazul în care există o vreme caldă. Cel mai bun moment pentru a lupta:

 • pedunculi ridicat deasupra bazei soclului;
 • au format muguri dense;
 • Mugurii sunt adunate într-un grup și încă nu este izolat;
 • înălțime nu depășește înălțimea de tulpini de frunze.

Atunci când tulpinile de flori ridica deasupra tufiș, se răspândește, iar mugurii mai puțin densă proces curculionoidelor prea târziu. Dacă examinăm cu atenție mugurii strânse, putem vedea partea unei găuri mici, iar sub el tija este deteriorat.Gărgărița cum să lupte

Procesul de căpșuni dogonosika

Luata in considerare medicamente cu risc scăzut, cum ar fi:

Tratamentul trebuie să aibă loc în vreme calma uscat. Dacă imediat după tratamentul va avea loc ploaie, medicamentul se spală departe de planta. Pulverizarea este necesar să se repete. Alegerea unui insecticid, ar trebui să acorde atenție, este cel mai eficient la ce temperatura aerului. Unele medicamente au efectul dorit doar la anumite temperaturi.

Utilizarea de insecticid prin înflorite nu cheltui.

remedii populare pentru a combate căpșuni gărgărița

Metodele tradiționale de gărgărițe în căpșuni nu vizează doar distrugerea ei, ca să aibă efect de descurajare. Bugs nu își depun ouăle pe mugurii tratate, și sa mutat în altă locație.

 1. Bine dovedit paturi de tratament de căpșuni soluție de iod. În 5 litri de apă se dizolvă 1 linguriță de iod. Sub pulverizării soarele strălucitor nu se realizează.
 2. Deters weevils pulbere de muștar, dizolvate în apă. Necesar 100 grame de pulbere pe 3 litri de apă. Insista 2 ore stropite cu soluția filtrată.
 3. amestec eficientă de infuzie de usturoi si extract de pin. 100 grame de usturoi măcinat, împingând într-o cantitate mică de apă, timp de 5 zile. Se filtrează și se toarnă într-o găleată de apă. La aceasta se adaugă 350 g de extract de pin, care pot fi achiziționate într-o farmacie conventionala si 2 linguri de diapozitive fara acid boric.
 4. Gărgărițele va părăsi paturile de căpșuni, în cazul în care un strat gros stropit în jurul cenușă tufișuri de lemn. Ash nu numai speria dăunători, dar, de asemenea, va fi un excelent fertilizator.
 5. La momentul formării mugurilor se pot pulveriza soluție de aterizare capsuna de amoniac. 2 linguri diluat in 7-10 litri de apă. Atunci când se lucrează cu grijă de amoniac trebuie luate măsuri de precauție. Prepararea unei soluții, este necesar să se închidă gura și nasul cu un material protector, inhalarea poate fi ars mucoasa căilor respiratorii. Într-o formă sigură de amoniac dizolvat.
 6. Ceapa coji de fructe și rostopască proaspete luate în proporții egale și borcan de trei litri umplut 1/3. Se toarnă apă clocotită și insista noapte. Înainte de pulverizare filtrul. nu trebuie diluat cu apă.
 7. În unele cazuri, aceasta ajută la soluția de săpun. Pentru a face aceasta, săpunul 200 grame greutate este frecat pe o răzătoare. Se dizolvă mai întâi într-o cantitate mică de apă, apoi amestecul se toarnă într-o găleată cu apă și amestecate cu grijă.

Gărgărița cum să lupte

Dacă doriți să proceseze căpșun la momentul potrivit nu a funcționat, iar gândacii au pus ouă în mugurii, este de dorit la toate tulpinile deteriorate rupe și distruge. Dacă nu fi leneș și mențineți această muncă grea, atunci anul viitor de căpșuni daune în masă pot fi evitate.

măsuri preventive

Dacă luăm în considerare că gărgărița de iarnă sub frunze uscate și în stratul superior al solului în toamnă, când frunzele încep să se usuce în sus, ar trebui să fie tăiate și distruse. Land proryhlit cu blândețe.

Între tufișuri pot fi plantate căpșuni usturoi sau ceapa. Mirosul lor se va speria dăunători.

După recoltare, taie toate frunzele. Acest lucru nu este numai prevenirea curculionoidelor. Scoaterea frunze în mijlocul verii, planta va ajuta să se stabilească un număr mai mare de boboci de flori pentru sezonul următor.