Glomerulonefrită, simptome și tratament la adulți

Prezentare generală

Motivele pentru dezvoltarea glomerulonefritei poate servi ca o boală sistemică (endocardita. Vasculita), care indică componenta imunologică a procesului inflamator. Manifestările clinice includ patologia urinară, edeme și sindroame hipertensive.Glomerulonefrita cel mai adesea declanșată de răspuns imun sporit la antigene infectioase. De asemenea, procesul autoimun forma, in care celulele de rinichi sunt expuse la autoanticorpi izolate.

Aceasta promovează depunerea complexelor antigen-anticorp în cele mai mici vase nefronilor, ceea ce conduce la deteriorarea circulației sângelui și a capacității de filtrare a țesutului renal. În organism, începe să leneviți fluid, ioni și metaboliți. Acești factori duc adesea la progresia simptomelor de hipertensiune arterială și insuficiență renală.

glomerulonefrita-l

Ustnovleniya pentru diagnostic corect si severitatea glomerulonefrita ar trebui să fie urină. atribui probe Rehberg, Zimnitsky, precum și cu ultrasunete și Doppler de studiu al sistemului vascular renal.

diagnostic în timp util, monitorizarea continuă a parametrilor de laborator, măsurile terapeutice corecte - toate pentru a obține o dinamică pozitivă. rata de recuperare depinde de terapia prescrisă și starea pacientului.

Prin dezvoltarea glomerulonefritei poate avea ca rezultat procese infecțioase acute și cronice. provocate de streptococi patogene și alte microorganisme. Printre acestea se numără:

De asemenea, determină provocând dezvoltarea de glomerulonefrită, să fie subrăcire și umiditate. ceea ce duce la probleme circulatorii.

agenți patogeni infecțioși majore declanșează dezvoltarea de glomerulonefrită sunt:

 • streptococ;
 • Staphylococcus aureus;
 • Neisseria;
 • Toxoplasma;
 • viruși.

Cel mai adesea, dezvoltarea de glomerulonefrita are loc la câteva zile după infectare. Principalul agent cauzal - beta-hemolitic grup streptococ A.

Patologia Pericolul este ca infectia se dezvolta anticorpi, care pot fi de natură transversală, adică, lovind țesutul corpului propriu. antigene de Streptococcus sunt antigene cu țesuturi și articulații rinichi structură similară, care provoacă complicații infecție streptococică.

Anticorpii care rămân în sânge, chiar și după eliminarea agentului infecțios ataca propriile tesuturi si cauza progresia reacțiilor inflamatorii. Acest lucru explică natura inflamației imunologice în glomerulonefrita.

Pentru a preveni debutul și progresia modificărilor patologice în glomerulonefrita este necesară, cât mai curând posibil, pentru a scăpa de agent infecțios. Acest lucru va reduce nivelul de autoanticorpi, proteina C reactivă și alte componente ale serului sanguin, care provoacă amplificarea procesului inflamator. Tratamentul adecvat include agenți antibiotici foarte specifici, având ca scop distrugerea agenților patogeni infecțioși.

glomerulonefrita-l

Manifestările clinice ale glomerulonefrita apar la câteva săptămâni după infectare. În acest caz, există trei simptome principale:

 • uric cuprinde microhematuria, hematurie brut si oligurie;
 • hipertensivi;
 • edematoasă.

Odată cu dezvoltarea bolii severe în copilărie este marcată natura ciclică a fluxului. care se încheie de recuperare completă. Ca adulti dezvolta adesea forma de patologie subclinice, simptome clinice de glomerulonefrita sunt adulți, și tulburări de laborator manifestate pe deplin exprimat. constată, de asemenea, procesul de tranziție în forma cronică.Primele simptome de inflamație a aparatului glomerular - o creștere a temperaturii, frisoane, oboseală. lipsa poftei de mancare, dureri în regiunea lombară, paloarea și umflarea pleoapelor. Caracterizat prin eliminarea de urină a scăzut în termen de cinci zile de la debutul bolii. După aceea, volumul de urină poate crește din nou, cu toate acestea, densitatea relativă este semnificativ redusă.

Necesar simptom de laborator de glomerulonefrită - gemmaturiya. Posibil ca hematurie microscopica sau hematurie brut, schimbarea culorii urinei - devine maro inchis.

O trăsătură caracteristică este umflarea feței, care este deosebit de pronunțată în dimineața. Retenția de lichide nu poate induce edem pronunțat, cu toate acestea, patologia de aproximativ două până la trei litri de lichid pot fi prinse în țesutul muscular și adipos.

Majoritatea pacientilor dezvolta hipertensiune arteriala. Acesta durează timp de câteva săptămâni și poate provoca boli mai grave. De asemenea, atunci când este posibil perturbarea funcționării sistemului nervos central, dezvoltarea hepatomegalie.

Două variante de curgere glomerulonefrita:

 • ciclică sau tipic: simptome luminoase exprimate, la începutul unei ascuțite;
 • aciclic sau latență: natura neclară a manifestărilor simptomatice, începutul imperceptibilă, riscul ridicat de transformare într-o formă cronică.

Recuperarea cu terapia adecvată vine într-un interval de la două săptămâni până la trei luni.

glomerulonefrita-l

Mai multe tipuri distincte de cursul de glomerulonefrită cronică:

 • nefrotic;
 • hipertensivi;
 • mixt;
 • latență;
 • hematuric.

Indiferent de forma în timpul procesului se caracterizează prin recăderi frecvente. În aceste simptome clinice, în timpul exacerbare seamănă cu prima fază a glomerulonefrita acută.

proces complex și mai multe trepte definesc o gamă largă de modificări ale valorilor de laborator. Pe baza modificării intensității unui parametru concluziona despre natura, gravitatea și stadiul procesului. De asemenea, este un factor determinant în numirea unui tratament adecvat.

complicații

În glomerulonefrita acută, următoarele complicații:

Când modificări displazice în țesutul renal crește probabilitatea procesului de transformare în cronică acută.

Riscul complicațiilor crește cu terapia incorectă sau întârziată. glomerulonefrita asimptomatică, care apare frecvent la maturitate poate duce la consecințe grave. Prin urmare, este important să tratați corect și prompt procese provocatoare pentru a fi testate și de control principalii parametri de laborator, care pot varia în glomerulonefrită.

diagnosticare

Medicul face diagnosticul pe baza istoricului medical, simptomele clinice și rezultatele de sânge și urină.

Date de laborator:

 • hematurie;
 • albuminurie;
 • cylindruria;
 • nicturie;
 • modificări patologice ale clearance-ului creatininei;
 • creșterea ratei de sedimentare a eritrocitelor;
 • leucocitoză;
 • creșteri ale concentrațiilor serice ale creatininei, ureei și antistreptolisin titrului și LRA.

tratamente cu ultrasunete sunt, de asemenea, numiți de către autoritățile sistemului excretor, ecografie Doppler si biopsie.

glomerulonefrita-l

Complexul de măsuri de diagnosticare vă permite de a pune diagnosticul corect într-un timp scurt, și pentru a determina severitatea și stadiul procesului patologic. Odata diagnosticat, pacientul este trimis la un spital, în cazul în care medicul prescrie tratamentul optim corect.

Tratamentul de glomerulonefrită

Scopul principal al terapiei este de a elimina agentul infecțios și suprimarea reacțiilor imunologice. ca urmare a care afecteaza tesutul bodys proprii. Este nevoie de tratament într-un spital. Măsurile includ o №7 dieta, medicamente si repaus la pat.

Structura terapiei medicamentoase includ:

 • agenți antibiotici;
 • imunomodulatori;
 • corticosteroizi;
 • medicamente antiinflamatoare nesteroidiene;
 • antihipertensivele.

Glomerulonefrita regimul de tratament prescris de medic. Terapia combinată ajută la eliminarea și a factorilor etiologici si simptome ale bolii. După recuperare, trebuie să fie testate în mod regulat pentru depistarea precoce a eventualei reapariție a glomerulonefrita.

profilaxie

Evitați hipotermie. De asemenea, este necesar pentru a preveni apariția unor boli infecțioase, precum și pentru dezvoltarea lor de a face în timp util măsuri terapeutice. De asemenea, trebuie să urmeze dieta, evita consumul excesiv de sare, precum și produsele alimentare acute și acide.

Diagnosticul precoce se va evita deteriorarea și complicații.

glomerulonefrita-l

Favorabilă, sub rezerva tuturor măsurilor terapeutice. În unele cazuri, pot exista complicații grave, care rezultă în insuficiența renală și care necesită o acțiune urgentă. Pentru prevenirea lor ar trebui să urmeze tratamentul prescris, și de a controla dinamica parametrilor de laborator. De asemenea, este necesară pentru a preveni hipotermie și alți factori etiologici care pot provoca deteriorarea.

S-au găsit un bug? Selectați-l și apăsați pe Ctrl + Enter

Hematuria - este una dintre cele mai comune simptome in urologie, care ea însăși nu este o boala, ci o manifestare de tulburări ale sistemului urinar.