plastilină elementele de bază - toate distractiv!

Apropo, dacă doriți să faceți un cadou pentru cei dragi pe Ziua Îndrăgostiților. argila poate face, de asemenea, o mare Valentine (mai multe despre Valentine, în general, pot fi găsite în articolul „Cum sa faci o varietate de Valentines“).Clay: elementele de bază ale modelării diferă de modelare cu plastilină. Plastilină diferă prin aceea că, după produs în formă de izgtovleniya ar trebui să fie ars, astfel încât acestea ar putea folosi fara nici o grija. Cu toate că produsele din lut neobozhzhonnye arata foarte bine în unele părți cheie ale camerei, decorează interiorul propriilor lor ceramică de fabricare. Dacă preferați, puteți folosi în loc obișnuit lut polimer argilă - modelarea elementele de bază de ceramică din lut polimeric similar cu elementele de bază de modelare lut ieșit din comun.

argilă din plastic cum ar fi

Apropo, în ceea ce privește prepararea de lut: dacă doriți, puteți cumpăra argila albastră de obicei, fără aditivi și umezite-l, în plus, face în avans lot la lut „matur“, înainte de începerea lucrărilor (1-2 săptămâni). Se toarnă apă fierbinte necesar (suficient pentru a rămâne pe suprafața numai anumite insule de lut). După umflarea în masă necesară pentru a pune pe masă, pânză grosier pus și așteptați lutul eliberat de excesul de apă și de a dobândi umiditatea necesară funcționării. În acest caz, acesta trebuie să fie pornit periodic și mutat.

Deci, se presupune că aveți un gata de utilizare argila care:

  • ductil (nu se lipește de mâini), consistență moale, ca foarte dens consistență, solid de argila se poate face treaba;
  • eliberat de incluziuni grele care nu sunt necesare (cerne sau sortarea mâinile pentru a atinge aluat lut, ciupituri off și digitație bucăți mici (adăuga până la „Cuibul Randunicii“);
  • rupt, și anume eliberat de bule, sau în cazul arderii ei sfâșiate;
  • înfășurat într-o cârpă umedă (rag) și ambalate într-o pungă de plastic etanșă pentru a preveni uscarea. Acesta poate fi utilizat pentru a stoca din plastic se închide forma.

Este timpul pentru a începe elementele de bază de modelare lut.

Deci, de lucru cu lut pentru a fi două mâini. Se va trage simultan partea dreaptă și partea stângă a articolului va ajuta mai mult organic lega totul împreună. Mâinile de ajutor pentru sculptarea nevoie de a utiliza unelte speciale - stive. Scopul lor principal - pentru a dezvolta piese mici, eliminarea excesului de argilă, care unește părți mici la mari, netezirea părțile individuale ale produsului.

Lucrările la produsul începe cu principalele părți, mai mari. De exemplu, atunci când modelarea animalul este primul corp și cap, iar apoi compararea valorii altor elemente, să le combine, iar cea mai mică matriță ultima turnată.

argilă din plastic cum ar fi

Orice legătură se face în următoarea secvență:

  1. În primul rând, pe ambele părți ale produsului este conectat crestare un cuțit cu ochiuri stivă sau scobitoare (la forme mai mici), iar apoi suspensia este lubrifiat (amestec cremos de argilă și apă).
  2. Primazyvaniem unește cu două laturi (lut din varful netezit) stiva sau un deget ud.
  3. În unele cazuri (în special în fabricarea de vase) pentru conectarea pieselor din flagellum separate, care atunci când este aplicat la joncțiunea tooled pe ambele părți - în sus și în jos.


Cusătura ar trebui să fie invizibil, dar conexiune durabilă. Acest lucru va păstra produsul de cracare și de spargere, adică fractură după uscare. Este posibil să se utilizeze în completarea unui burete umed pentru a netezi cusătura.

Dacă lucrarea nu se face imediat, produsul ar trebui să fie menținute, acoperite cu o cârpă umedă și polietilenă. În acest caz, argila brută nu va strica suprafața produsului și lucrarea poate fi continuată în zilele următoare. Înainte de a închide produsul, dacă este necesar, „netezit“, cu un burete umed, o cârpă sau o perie.

Decorarea procesului de turnare poate consta în articole de gofrare (printuri de desen) pentru a lipi elemente sau decorațiuni folosind diverse masă de lut de culoare; după uscare și ardere - în pictura vopsele ceramice, glazuri, etc., așa cum este descris mai în detaliu în secțiunea de decorare.

Acum, un pic despre diferitele modalități de modelare

Există două grupuri mari de tehnologii care lucrează cu argilă (și orice alte materiale plastice). Prima modalitate - este crearea unui semi-volum al doilea - lucrul cu întreaga gamă (în 3D, așa cum se spune).

Crearea poluoboma - acestea sunt tehnici care creează un fel de volum - dar volumul atașat la planul. Crearea poluoboma poate avea loc cu:

  • taiere grosimea materialului lut, iar acest lucru este model.
  • naleplivaniya lut straturi peste stratul de bază, formând un model dorit.

Indiferent de metoda utilizată, rezultatul pe care îl obține de relief, ceva de genul:

argilă din plastic cum ar fi

Desigur, atunci când se lucrează în tehnica de „scutire“ nu face în mod necesar prin găurile de trecere, stratul principal de argilă poate rămâne neatinsă.

Lucrul cu un volum (modelare 3D, ca să spunem așa), există într-adevăr, în măsura în toate cele trei dimensiuni. Obținut astfel de produs independent, și este dispus în spațiul din afara rezervorului în funcție de argila de pornire. De fapt, se poate spune că înconjoară o cifră de lut - a evoluat poluobom, foarte, foarte proeminent și detașat de topografia substrat.

argilă din plastic cum ar fi

Când creați un volum de lucru în procesul de formare trebuie să fie inspectate periodic din toate părțile, în scopul de a atinge proporțiile corecte și relațiile părților sale. Dacă acest lucru nu se face, și bucurați-vă obiceiul de a bazându-se pe un plan, puteți obține ceva foarte, foarte ciudat - nu ceea ce au vrut.

De fapt, volumul de lut pot fi create în mai multe moduri, primul grup care cuprinde:

mod constructiv este că obiectul este generat de piese individuale. Acesta începe cu bază, cea mai mare parte. Apoi bucăți mici. Prin urmare, toate cifrele din piesa de prelucrat la baza conectată în serie (agăța), apoi vedem detaliile.

Plastic metoda de modelare lut este faptul că formarea are loc dintr-o singură piesă, atunci când toate piesele sunt extrase din aceeași bucată de lut.

Dacă vă conectați un mod constructiv și plastic, veți obține o metodă combinată de modelare.

Al doilea grup de metode de modelare sugerează că produsul este fabricat din elemente „clădire“. recoltate în avans și mai puțin egale - bile, creând forma dorită, și apoi zaglazhivaya, dungi sau cârnați, ele pe un suprapunerea cerc și care formează un recipient etc.

Fiecare dintre metodele de modelare, în principiu, interschimbabile, și cu o cantitate corespunzătoare de practică, diferența dintre ele este ștearsă. Și un conac demn de menționat sculptarea folosind roata olarului - foarte interesant, dar, din păcate, nu metoda foarte accesibil de a face ceramică. Și, la sfârșitul articolului da sfaturi de bază privind plastilină:

Acasă bază de modelare lut - este o practică, o mulțime de practici și o mulțime de muncă de făcut.

argilă din plastic cum ar fi