La fel ca în Word pune cifre romane

Bună ziua, dragi cititori. Astăzi, ne întoarcem din nou la tema de lucru cu Word. Și subiect de astăzi este modul de a pune Cuvântul în cifre romane. Acestea ar putea avea nevoie de noi în numerotarea paragrafelor din document sau la scrierea pentru a scrie orice vârstă. Numerele romane din Word pot face documentul mai ușor de citit.


Permiteți-mi să vă reamintesc că ultima dată când am vorbit despre modul în care sortarea se face în Word. Dacă nu știi cum, atunci asigurați-vă că pentru a citi.

Numerotarea în listă

Prima metodă, care ar putea fi necesare cifre romane - este de a crea o listă numerotată. De exemplu, atunci când se creează un document cu mai multe paragrafe. Să vedem cum se face.

Pentru început, puteți scrie pentru a aloca elementele necesare, dacă este necesar. Apoi, pe fila „Acasă“ în secțiunea „Punctul“, selectați „Numerotare Biblioteca“ și subliniază faptul că trebuie să o facă în cifre romane. Aruncati o privire la un exemplu.

Scrierea în limba engleză

Aceasta este una dintre cele mai simple moduri dacă doriți să inserați un numeral roman. Putem imprima singur. Și pentru asta ai nevoie pentru a comuta la limba engleză. De obicei, această cheie combinație ALT + SHIFT, rareori CTRL + SHIFT.Acum, să ne amintim ortografia cifre romane:

  • 1, 2, 3 - I, II, III (litera I, rusă III)
  • 4, 5, 6, 7, 8 - IV, V, V, I VII, VII (litera V, Russian M)
  • 9, 10, 11 - IX, X, XII (litera X, H rusă)
  • 50, 100, 500, 1000 - L (d), C (c), D (în), M (s)

Aceasta este, metoda este foarte simplu -Keep tasta Shift și introduceți numărul dorit de noi (mai multe litere).

Să Cuvântul el ar scrie

A treia cale este destul de complicat, dar în același timp, foarte convenabil. Și comoditatea este că nu avem nevoie să proprii să se gândească la modul în care să formați un număr în versiunea romană. Pentru aceasta folosim o formulă specială în Word.

Să ne uităm la etapele metodei:

Dacă ați făcut totul corect, veți avea semnele corespunzătoare. Uite ce sa întâmplat cu mine.

simboluri de inserare

Ei bine, ultima metodă. În măsura în care este convenabil, judecător pentru tine.

Dați clic pe „Insert“, localizați secțiunea intitulată „Simboluri“ și care corespunde elementului „Symbol“, și în ea, faceți clic pe butonul „Alte caractere“. Acum, în fereastra care se deschide, aveți nevoie pentru a găsi simbolul necesar și faceți clic pe „Paste“. Și așa mai departe, până când introduceți toate caracterele necesare.