partea dreapta Sore sub coaste

Durerea abdominala poate fi cauzata de o varietate de motive. Acest lucru se datorează faptului că există un număr mare de organe, iar „problema“ în oricare dintre ele poate fi însoțită de dureri în abdomen uman. Deci, vă puteți imagina ce a cauzat durerea, este necesar să se înțeleagă termeni cum ar fi localizarea, natura, durata, factori de precipitare. Din cauza diferențelor anatomice la femei și bărbați pot fi diferite boli, chiar și cu manifestări similare.În unele situații, cunoașterea simptomelor poate salva vieți, pentru că există boli care necesită intervenție chirurgicală de urgență.

Cauzele durerii in abdomen dreapta

Durere în partea dreaptă sunt mai multe criterii pentru a determina cauza sa. În funcție de intensitatea și natura eliberării, astfel specii:

 • durerea acuta (caracterizata prin debut brusc, intensitate severă) - un simptom al colicilor biliare la cholelithiasis;
 • durere surdă (se produce treptat, persistă pentru o lungă perioadă de timp) este în boli cronice ale organelor abdominale;
 • durere durere (intensitate nu este exprimat) este inflamația cronică a mucoasei intestinului gros (colită) și vezicii biliare (colecistita cronică);
 • crampe dureroase (caracterizate prin perioade de intensitate atenuare) apare din spasmul intestinului la diferitele sale patologii.

Ce se poate înțepa în partea dreaptă

Localizarea pot fi identificate astfel de locații de pe partea dreaptă a abdomenului:

 • durere în cadranul superior - cadranul din dreapta sus este o proiecție a bolii hepatice și vezica biliară aceste organe dau dureri la nivelul abdomenului superior și sub arcul costal drept;
 • durere în mijlocul abdomenului - este o manifestare a procesului patologic la nivelul colonului ascendent al colonului intestinului gros (colită);
 • durere la nivelul abdomenului inferior apare în boli ale mai multor organe - apendice (apendicita), ovarele si fanere lor la femei (anexita, ooforitei), inflamația cecului, la durerea oamenilor în abdomen pe dreapta poate să apară ca urmare a încălcării de hernie inghinala;
 • dureri in buric - este însoțită de inflamație a intestinului subtire (enterita);
 • durere în partea dreaptă a spatelui poate fi o manifestare de diviziuni mai mici pleurezie ale toracelui (inflamație a pleurei, mucoasa plămânilor și a pieptului), sau abcese hepatice (centrul purulentă).

La debutul durerii poate afecta diferite declanșatori:

 • Meselor. Alimentele grase și prăjite pot provoca apariția după consumul de durere în litiază biliară și hepatită (inflamația ficatului).
 • Activitatea fizică. Junghi atunci când mersul pe jos, alergare sau sărituri vorbește despre o posibilă peritonită (inflamație a peritoneului, mucoasa peretelui si organele abdominale).

boala de bază

Prin apariția durerii în partea dreaptă sub coaste și abdomen poate provoca o varietate de boli de grăsime digestiv, urinar și retroperitoneale. Cele mai frecvente sunt acele condiții:

Ce se poate înțepa în partea dreaptă

 • Apendicita. Inflamarea apendicelui (apendicele intestinul subțire la marginea intestinului subțire și gros) dă naștere la o durere intensa junghi în partea dreaptă a abdomenului. În timpul conducerii crește durere. În apendicita cronica, aceasta atrage caracterul. Ca progresia durerii apendicita acuta devine atat de severa incat pacientul ia o poziție forțată (culcat pe partea dreaptă, cu picioarele tras până la cușcă piept), stomac, în același timp, este foarte greu ( „burta de lemn“). Aceasta boala necesita tratament chirurgical imediat, așa cum se poate dezvolta apendicita abces cu puroi descoperire în cavitatea peritoneală și peritonita. Semn de abces apendicita supurative este pulsatil în partea dreaptă a abdomenului.
 • litiaza biliară - o parte dreapta inflamat sub coaste, natura durerii și-a exprimat, paroxistică (colica hepatică), cauzată de mișcarea pietrelor biliare căi.
 • colecistită cronică - inflamația mucoasei vezicii biliare, fara formarea de piatra este cauza trăgând în dreapta sus cvadrant durere, care crește după grase, alimente prajite.
 • Hepatita - boala inflamatorie a ficatului, se întinde și crește capsula (Glisson capsule), provocând o stare în care partea dreapta inflamat sub coaste. Mișcarea de întindere Glisson capsulă poate crește, ceea ce poate provoca durere în timpul mersului sau rularea.
 • Inflamația colonului ascendent de colon intestinului gros (colită) - există o durere sâcâitoare în partea dreaptă. Inflamația poate fi cauzata de o infectie sau boli autoimune - colita ulcerativa. astfel durerea prelungită, cu perioadele de atenuare sau de terminare.
 • Inflamarea intestinului subțire, și anume ileonul (enterite) - există durere în regiunea ombilicală la dreapta, natura crampe durerii cauzate de spasme intestinale.
 • Peritonita - o inflamație a peritoneului frunze cu dureri severe, care pot fi localizate la dreapta.
 • inflamație tisulară spațiu retroperitoneal - apare atunci când infecția ajunge în ea, în stare netratată se dezvoltă un abces (cavitate limitata umplut cu puroi). Caracterizat de durere apariția junghi în partea din dreapta spate. Boala este acută și necesită intervenție chirurgicală de urgență pentru evacuarea puroiului.
 • Obstructiva abces - în țesutul hepatic în spatele o cavitate cu puroi. Motivul este adesea o colecistita cronica si colelitiază. În acest caz, partea dreapta dureri de spate. Tratamentul cu interventii chirurgicale singur, deci nu este necesar să se întârzie și să se consulte imediat medicul dumneavoastră.
 • Boli ale rinichiului drept - brâu adesea dureri în partea dreaptă cauzate de pielonefrită rinichi. Aceasta este o boală inflamatorie a țesutului renal. In plus fata de durere si de urinare afectata apare ca o reducere a cantității de urină.
 • Bolile inflamatorii ale organelor genitale feminine interne - anexita față, ooforitei poate provoca dureri în partea dreaptă a abdomenului, în diviziile inferioare. durere în timpul acestui caracter trăgând, timpul poate fi menținută mult timp, și cu perioade de decolorare exacerbare a procesului cronic.
 • Sindromul premenstrual - duce la durere severa la femei inainte de menstruatie. Această condiție nu este o boală, dar există o durere severă. Pentru retragerea sa folosit analgezice antiinflamatoare nesteroidiene (ketanov, nimesil).
 • hernie inghinală strangulată este însoțită de o durere ascuțită în partea inferioară a abdomenului pe dreapta dupa un efort fizic intens. Auto nu trece, intensitatea durerii exprimate. Această condiție necesită o intervenție chirurgicală de urgență, ca o încălcare a sacului de hernie de conținut (bucla intestinului) poate duce la necroză (necroză).
 • Inflamarea prostatei (prostatita) si cordonul spermatic - boala frecventa la barbati cu varsta peste 40 de ani, se caracterizează prin faptul că doare abdomenul inferior, durerea poate fi acordată la dreapta sau la stânga, natura desenului durerii.
 • Inflamație a porțiunii inferioare a pleurei. Pleura este filmul conjunctiv care acoperă plămânii și piept perete, cu durere inflamație partea sa dreaptă în timp ce rulează, forțată de respirație intensificat. Acest lucru este cauzat de frecarea pleurei inflamate.


sarcină

Partea dreaptă durere în timpul sarcinii, atunci când uterul pune presiune tot mai mare asupra organelor pelviene și cavitatea abdominală. Acest lucru poate fi:

 • presiune asupra uterului ureter și rinichi;
 • compensate balamale ileon a intestinului subțire;
 • presiune asupra uterului care se extinde de la marginea de jos arc costal a ficatului si vezicii biliare;
 • deplasare anatomice ale nevăzătorilor, colonului ascendent și apendice.

În plus față de corpurile de deplasare mecanică în creștere durere uterului pot apărea în bolile inflamatorii ale sistemului digestiv și a organelor interne de sex feminin, și anume, apendicita, anexita, ooforita. De asemenea, sarcina poate provoca o agravare a hepatitei cronice si colecistita. Prin urmare, este important ca femeile să-și planifice sarcinii în prealabil și de pre-trata toate bolile cronice.