Vopsea cu mâinile lor

Materialul este util părinți, profesori, educatori de educație suplimentară.

Vopsele cu propriile sale mâini


vopsele de istorie a început, probabil, odată cu apariția omului. Pentru a fi supraviețuit figuri de oameni primitivi a făcut cărbune și sangvinic (argilă). Cavemen pictate pe pietre care le înconjurau: rulează animale și vânători cu sulițe. Artiștii medievali preparat se vopsea prin amestecarea pigmenților și grăsimi pulbere. Astfel de vopsele nu pot fi stocate pentru mai mult de o zi, deoarece oxidează și întăresc atunci când este expusă la aer.


Vopsele cu propriile sale mâini

Vopsele cu propriile sale mâini


Artiștii antici căutat materiale pentru vopselele chiar sub picioarele tale. Roșu și galben de lut, subțire frecat, puteți obține un colorant roșu și galben, sau, după cum spune artistul, pigment. Pigment negru ofera carbon alb - cretă, malachit albastru sau verde și lapislazuli dă. Pigment Green da și oxizi metalici. Prima culoarea albastră a lapis lazuli vândut pentru 600 de franci 1 kg. Vopsele de pigmenți naturali au fost nu numai diferite nuanțe, dar puterea uimitoare. Înainte de timpul nostru conservat icoana Pskov „Dmitriy Solunsky.“ Această pictogramă vechi de mai mult de 600 de ani, ea este acum în stare bună. Pskov maestru în sine face ca aceste vopsele. Până în prezent, este cunoscut: Pskov verdeturi, cinabru roșu și galben Pskov. În prezent, aproape toate culorile efectuate în laboratoare și fabrici ale elementelor chimice. Prin urmare, chiar și unele vopsele sunt toxice, de exemplu, cinabru roșu de mercur. vopsea purpurie poate face de la gropi de piersici sau din piei de struguri.

Vopsele cu propriile sale mâini

Vopsele cu propriile sale mâiniColorantul uscat nu se poate ține pe panza, asa ca ai nevoie de un liant care cleiuri, leagă particulele de colorant uscat într-o greutate de cerneală cu o singură culoare. Artiștii au luat ceea ce era la îndemână: unt, miere, ouă, lipici, ceara.

Vopsele cu propriile sale mâini


Mai aproape împreună particulele de pigment, este mai gros vopsea. vopsea grosime poate fi determinată, dacă ne uităm la modul în care să se răspândească o picătură de miere, ouă, pe picătură dolgosohnuschuyu de ulei, care nu este chiar conectat la apă și lasă urme grase în stare uscată.
Lianți diferiți produc culori diferite, cu nume diferite.

Vopsele cu propriile sale mâini


După analizarea articolelor de pe internet, poate fi descrisă ca prepararea vopselei. În primul rând, uita-te pentru materii prime. Acest lucru poate fi cărbune, cretă, argilă, lapislazuli, malachit. Materiile prime trebuie să fie curățate de impurități. Apoi, materialele trebuie să fie măcinat într-o pulbere.
Cărbune, cretă și argilă poate fi zdrobit și acasă, dar malachit și lapis lazuli sunt pietre foarte greu, zdrobindu-le la o nevoie de unelte speciale. Artiștii antici frecat pulberea într-un mojar cu pistil. Pudra rezultată este un pigment. Apoi, pigmentul trebuie amestecat cu un liant. Liantul poate fi utilizat: ou, ulei, apa, ceara, lipici, miere. Vopseaua trebuie să fie bine promeshat pentru a evita formarea de noduli. Vopseaua rezultată poate fi utilizată pentru desen.

Rețete Vopsele de casă:
1. Reteta.
1 lingura. lingura faina 2-3 linguri. linguri de sare de apă, cu 50 g. coloranți alimentari, 1 h. lingura de ulei vegetal. Toate componentele amestecului și telul până smântână groasă. Elementele de legătură ale vopselei este ulei. vopsea preparate sunt foarte asemănătoare cu guașă.

Vopsele cu propriile sale mâini


2. Reteta.
1. Se toarnă într-un bol lingura 1. sifon.
2. Se toarnă încet la același oțet 3/4 cană. Nu-l adăuga pe toate dintr-o dată, prea multe bule.
3. De îndată ce opri barbotarea oțet și bicarbonat de sodiu, se amestecă-le amestecati.
4. Măsură și se adaugă 2 linguri de amestec de sirop de porumb.
5. Apoi, se adaugă 1 amidon ceașcă. măturică temeinic întregul amestec măturică ei de a se amesteca bine.
6. Se toarnă amestecul în forme pentru gheață.
7. joje în colorant alimentar, și apoi într-unul din compartimentele mucegaiurilor.
8. Folosiți un băț pentru a amesteca culori diferite de colorant alimentar în fiecare compartiment. Nu uitați, puteți combina culorile roșu și albastru a crea mov, galben și albastru a crea verde, roșu și galben se va transforma portocaliu.
9. Atunci când se amestecă toate culorile, le-a pus într-un loc sigur, astfel încât acestea uscat - va dura aproximativ 2 zile.
10. După ce acuarele se usuca, acestea sunt gata de utilizare la fel ca vopseaua din magazin, dar fără ingredientul secret.

Vopsele cu propriile sale mâini

Vopsele cu propriile sale mâini